Nou immigrants arriben en pastera a la costa de Llucmajor

La Guàrdia Civil els ha detingut i seran traslladats a un Centre d'Internament d'Estrangers de la Península

Nou immigrants il·legals d'origen algerià han estat interceptats per la Guàrdia Civil de Llucmajor i posat a la disposició de la Policia Nacional després de desembarcar d'una pastera amb la qual han aconseguit Cala Pi (Llucmajor), en la costa sud de Mallorca.

Els set primers han estat detectats per una patrulla de la Guàrdia Civil de Llucmajor al voltant de les 9,45 hores, passejant sense documentació pel litoral de Llucmajor, després de ser albirades per una patrulla de la Policia Local del municipi, ha informat la Delegació del Govern en un comunicat.

Poc després s'han localitzat altres dos homes amb les mateixes característiques, així com una embarcació de fibra de 4,5 metres d'eslora i amb motor, amarrada a unes roques en un petit accés al mar a la zona de Cala Pi.

Els nou immigrants indocumentats portaven motxilles amb roba mullada en el seu interior i mostraven indicis d'haver arribat a l'Illa de forma irregular. 

Després de comprovar el seu estat de salut, els nou estrangers localitzats han estat posats a la disposició de la Brigada d'Estrangeria de la Policia Nacional que iniciarà l'expedient de devolució corresponent.

En un termini de 72 hores seran traslladats a un Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Península.

La pastera és la segona que arriba a Balears aquest any, després de l'apareguda en la costa de Santanyí el juny passat.

En 2015, van arribar a les illes tres embarcacions de similars característiques: una al juliol en el litoral de Santanyí, una altra a l'agost abandonada en una zona de la costa de Sant Josep ( Eivissa); i la darrera, al novembre, va arribar a Formentera.

L'any anterior, 2014, van arribar a Mallorca dues embarcacions similars, una localitzada a Cabrera al juny i l'altra en Nadal a la mateixa zona de Cala Figuera-Santanyí.

EDICIÓ PAPER 19/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF