Més de la meitat de la població balear s'oposa a l'adopció en famílies monoparentals

Un informe de Gadeso revela que encara hi ha un 36% de la societat en contra del matrimoni homosexual

Més de la meitat de la societat balear considera que els homes sols o les dones soles no haurien de poder adoptar i gairebé el mateix percentatge s'oposa a l' adopció en parelles del mateix sexe. Aquestes són algunes de les dades que revela el darrer informe de la fundació Gadeso sobre la importància de la família.

A més, hi ha encara un 36% de la població que es manifesta en contra del matrimoni homosexual i un 18% que rebutja les parelles formades per persones de diferents orígens, segons les dades de l'enquesta, que ha agafat com a mostra l'opinió de 900 persones de les Illes.

El divorci com a opció per solucionar els problemes de la parella continua sense ser una alternativa vàlida per al 15% dels enquestats, mentre que un 12% està en contra de viure en parella sense haver-se casat.

La principal funció de la família hauria de ser, pel 43% de la mostra que ha participat en l'enquesta, criar i educar els fills. Per això, més de la meitat dels enquestats creu que el Govern hauria de posar els seus esforços en polítiques de conciliació i en l'ampliació dels permisos de paternitat i maternitat. No obstant això, impulsar l'escolarització pública i gratuïta 0-3 anys és una de les darreres prioritats, encara per davant de les polítiques d'accés a l'habitatge, marcades com a importants pel 17% dels participants.

Si bé el 91% de la població enquestada considera que la família és un aspecte "molt important" de la vida quotidiana, un 30% reconeix que la crisi ha fet augmentar els conflictes familiars per motius econòmics i un 45% afirma que la recessió ha tingut una influència a l'hora de decidir no tenir fills.

EDICIÓ PAPER 30/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF