Publicitat
Publicitat

Més canvis de temps durant el cap de setmana

Avui els ruixats aniran desapareixent amb el pas de les hores, però una nova tongada de xàfecs afectarà diverses comarques entre demà a última hora i diumenge al matí

Les comarques de Girona, les Balears i àmbits com el Vallès i el Maresme són les zones més afectades pels ruixats aquest matí de divendres, uns xàfecs que ahir van descarregar sobretot a l'oest i especialment al Pirineu. D'entre les pluges caigudes durant les últimes 30 hores destaquen: Espot 37 l/m2, Vielha 25, la Molina 25, el Port del Comte 21, el Pont de Suert 20, Sort 17, la Pobla de Segur 16, Molló 14, Prades 13, Tàrrega 10, Cervera 10. Aquest matí a primera hora ha deacarregat una calamarsada a Gombrèn, al Ripollès, que ha deixat 16 l/m2 en poca estona. La neu s'ha tornat a fer present fins i tot per sota dels 2000 metres al Pirineu.

Amb el pas del matí les pluges podrien acabar afectant també l'àrea metropolitana de Barcelona, tot i que la tendència en conjunt serà que cada cop plogui menys i ho faci a menys indrets. Les clarianes guanyaran terreny sobretot durant la tarda, ajudades pel vent de mestral i la tramuntana que avui bufaran amb cops puntualment forts a les Terres de l'Ebre, a l'Empordà, al Rosselló i a les Balears.

El cap de setmana començarà amb bon temps, aquest dissabte serà un dia enterbolit però amb estones de sol. A la tarda descarregaran algunes tempestes al Pirineu, que ja de nit afectaran altres comarques de la Catalunya Central i de l'est de Catalunya. Diumenge el temps serà insegur en aquestes comarques del nord i nord-est, tot i que les pluges que apareguin seran escasses, com més al sud més sol farà. El vent de mestral i la tramuntana tornaran a bufar.

Les temperatures aniran amunt i avall aquests pròxims dies, demà serà el dia més càlid del cap de setmana, però en conjunt els pròxims dies la sensació de primavera serà justa, a estones els jerseis i les jaquetes primes faran falta a molts indrets.

A http://arabalears.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF