Medi Ambient sancionarà el iot de luxe que embarcà a Cabrera

El GOB critica la presència de para-sols i gandules al Parc Nacional. El Govern tramitarà la denúncia per "ocupació indeguda"

El GOB ha denunciat aquest dilluns la instal·lació de para-sols i gandules al Parc Nacional de Cabrera per part de la tripulació d'un iot de luxe. Des de la Conselleria de Medi Ambient, com va explicar la directora general d'Espais Naturals i Biodiversitat, Caterina Amengual, a l'ARA Balears, es va realitzar la identificació dels patrons de les embarcacions.

Segons Amengual, la presència del iot de luxe no va ser il·legal, ja que havia demanat els permisos corresponents per estar a Cabrera. El GOB reclama que la identificació de les persones "es tradueixi en la corresponent denúncia". Fonts de Medi Ambient asseguren aquest dilluns que " es va aixecar acta" contra els responsables i es tramitarà la sanció corresponent. Segons la Llei de costes, el gran impacte visual i extensiu que suposà la instal·lació de set para-sols de grans dimensions i d'unes catorze gandules suposa una "ocupació indeguda" del Parc Nacional. Amengual explicà que aquesta "no és la imatge que volem de Cabrera".

El GOB denuncia també, en un comunicat, que aquest fet s'està produint en altres cales de la costa balear. En aquest sentit, reclama "la necessitat i urgència de disposar de plans d'ordenació del litoral que detallin el règim d'utilització de les nostres platges". Pel que fa al cas de Cabrera, considera que els fets " no es poden repetir" i denuncia la falta d'un Pla Rector d'Ús i Gestió (PRUG) de Cabrera actualitzat.

EDICIÓ PAPER 13/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF