Manresa demana un augment de pressupost per a IB3

La partida destinada serà de 32,5 milions d'euros, 500.000 euros més que l'any passat

Més pressupost per a la radiotelevisió pública. Aquesta ha estat la reivindicació del director general de l'ens, Andreu Manresa, que ha demanat aquest divendres que es millori la partida a la tramitació parlamentària dels pressupostos per al 2018. "Esperam que es pugui millorar, ajustar i incrementar per causes internes justes i necessàries pel que fa a la fragilitat tècnica d'IB3", ha explicat Manresa. 

El director general ha explicat que és necessari perquè la infraestructura inicial "té entre 11 i 12 anys d'antiguitat" i per poder invertir en producció pròpia. El pressupost d'enguany és de 32,2 milions d'euros, 500.000 euros més que l'any passat i un 5% més que el 2015. Segons Manresa, no augmentar el pressupost i, com a conseqüència, no renovar l'equipament tècnic "podria provocar que un dia quedàssim encallats". 

Segons el responsable d'IB3, la partida destinada enguany suposa "menys d'una quarta part" de la que s'hi va destinar fa una dècada i ha assegurat que "la xifra s'allunya del que requereix una ràdio i una televisió per a aquesta comunitat fragmentada en petits continents". La situació de les Illes, ha explicat, "obliga a un sobreesforç important en distribuir recursos per fer cobertures adequades i reals". 

El pressupost ha estat definit per Manresa com el "múscul i els ossos d'IB3" i ha afirmat que "el cor i el cap" és la seva plantilla, que aporta "el seu talent i esforç per correspondre a les emocions i necessitats d'informació, cultura i entreteniment de la població". De la partida, 7,1 milions d'euros se'n van a l'estructura, 2,1 milions a la ràdio, 8,6 milions a la producció audiovisual i 6,7 milions a la producció dels serveis informatius i esports. 

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF