MÉS i Podem exigeixen a Escarrer que es disculpi per haver criticat l'increment de l'ecotaxa

Els ecosobiranistes refan una PNL que insta l'Agència Tributària a investigar els propietaris de la cadena Melià

Indignació de MÉS i Podem amb el president fundador de Melià Hotels International, Gabriel Escarrer, qui ahir va assegurar, durant l’acte oficial d’inauguració del Palau de Congressos, que “ doblar l’impost del turisme sostenible no és el camí”.

“Senyor Escarrer, els gran hotelers ja no dicten les lleis a les Illes”, ha assenyalat la portaveu parlamentària de Podem, Laura Camargo, qui ha instat l’empresari a “fer una reflexió i demanar disculpes” per, d’una banda, “haver llançat la presidenta, Francina Armengol, als peus dels cavalls” i, per l’altra, “ per haver-se emportat els doblers que són de tothom a Panamà”. En comptes d’això, ha lamentat, “va insultar el Parlament, el Govern i la seva presidenta”.

El coportaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, David Abril, s’ha mostrat també molt molest amb les paraules d’Escarrer. “El Palau de Congressos va ser un caprici dels hotelers que tant ells com el PP varen gestionar molt malament. Ha hagut de ser l’esquerra qui l’inauguràs”, ha assegurat.

Els ecosobiranistes han canviat el contingut d’una proposició no de llei (PNL) que havien presentat feia mesos sobre l’amnistia fiscal de Montoro i l’enginyeria fiscal i societària de les empreses turístiques.

La PNL consta ara de quatre punts. En el primer, el Parlament “manifesta el rebuig a aquelles pràctiques empresarials que, mitjançant l’enginyeria financera i societària i els anomenats paradisos fiscals, permeten a grans corporacions cometre frau”.

En segon lloc, el Parlament insta l’ Agència Tributària de l’Estat que acrediti si l’acolliment de la família Escarrer a l’amnistia fiscal es va realitzar de manera veraç i completa” i “revisi si hi ha altres contribuents i empreses de les Illes en la mateixa situació”.

Finalment, insta les administracions balears a “estudiar fórmules jurídiques i legals per excloure dels processos de contractació, concessió o subvenció pública aquelles empreses que participin d’entramats destinats a l’evasió de les seves obligacions fiscals amb les administracions”. En aquest sentit, Abril ha indicat a Escarrer que “no ens està fent cap favor gestionant el Palau de Congressos”, perquè “si s’hi va presentar, és perquè va veure clar que en tindria beneficis”.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF