MÉS recorrerà al Seprona per denunciar més de 200 metres d’abocador a Sant Jordi

Neus Truyol, regidora i candidata a Cort, alerta que “és inútil denunciar-ho a l’equip de govern de Cort perquè no fa ni vol fer res. Es tracta d’un problema de salut pública i mediambiental, però el PP se n’espolsa la responsabilitat”

MÉS per Palma denuncia que les zones rurals de Ciutat són grans abocadors incontrolats. “Cada dia proliferen més llocs on els ciutadans, incívics i poc informats, tiren els seus mobles, runes i fems. I no es netegen tots els que ja existeixen ni es posen els mitjans per impedir que es reprodueixin”.

La regidora i candidata a Cort, Neus Truyol, va denunciar a través de la Junta de Districte de Llevant un abocador al camí de Son Olivaret de Sant Jordi el mes d’octubre passat. “Aquest és un dels pitjors punts negres de Palma. Un abocador que existeix des de fa anys. Però la resposta que hem rebut per part d’Emaya és que es tracta d’un camí privat i que no poden fer-hi res”.

“Independentment de la titularitat dels terrenys on es localitzen els abocadors, Cort ha de tenir la capacitat d’actuar subsidiàriament i exigir la responsabilitat als propietaris. I sobretot posar tots els mitjans necessaris per impedir que es perpetuïn en el temps aquestes il·legalitats”. El PP està donant a entendre que aquesta pràctica està consentida per l’Ajuntament.

“Cort no se'n pot espolsar la responsabilitat. Si vertaderament és un espai privat, no poden denunciar el propietari?”, es demana Truyol.

MÉS per Palma ha presentat davant el Servei de Protecció de la Natura de la Guàrdia Civil una denúncia perquè prengui les mesures adients per eliminar els abocaments il·legals i incontrolats situats al llarg de més de 200 metres al camí de Son Olivaret a Sant Jordi. De fet, la regidora Neus Truyol va visitar aquest camí de la mà de l’agrupació de MÉS per Sant Jordi el 24 de gener i va comprovar que s’hi acumulen deixalles de tot tipus: electrodomèstics, pots de pintura, rodes de goma, mobles, fustes, canonades de PVC, bateries, vidres, etcètera.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF