Publicitat
Publicitat

MÉS acusa el PP de defensar els propietaris que obstaculitzen el pas pels camins públics

La coalició critica "la passivitat d'alguns ajuntaments, el Consell de Mallorca i el Govern" davant el tancament de camins, sobretot a la Serra de Tramuntana.

MÉS ha acusat avui el PP de defensar des de les institucions que governa els interessos de propietaris de finques que obstaculitzen el pas per camins públics en lloc de posar-se del costat dels senderistes que defensen el seu ús comú.

Amb ocasió d'una excursió reivindicativa des de Banyalbufar pel Camí des Correu, la coalició critica en un comunicat "la passivitat d'alguns ajuntaments, el Consell de Mallorca i el Govern" davant el tancament de camins, sobretot a la Serra de Tramuntana.

MÉS cita el cas "molt greu" del plet pel camí del Rafal per Planícia, "on la Comunitat Autònoma s'ha personat per defensar els interessos de les finques privades".

En contra d'aquesta actitud, el candidat nacionalista al Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat ha advocat per la creació d'una xarxa de camins públics que, al seu parer, generaria un increment de visitants interessats en el patrimoni cultural i natural.

A més, Ensenyat ha posat de manifest que mentre que el Consell ha invertit 120.000 euros en 89 quilòmetres de la Ruta de Pedra en Sec a la Tramuntana, que és Patrimoni de la Humanitat de la Unesco, el Govern ha destinat 4,2 milions a habilitar 30 quilòmetres de "via verda" entre Manacor i Artà.

"La falta d'una xarxa d'albergs en condicions i de qualitat, així com els camins tancats, fan que Mallorca no es reconegui com una illa ideal per al senderisme, un nínxol de mercat molt interessant", afegeix MÉS.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 21/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF