INFRAESTRUCTURES ALS LLIMBS

L’antiga Comandància, seu de la UIB des de 2012

Edifici de l’antiga Comandància. / CONSELL D’EIVISSA

Una de les primeres decisions que va prendre el Partit Popular quan va sortir guanyador en les eleccions locals que varen permetre investir Vicent Serra com a president del Consell va ser la d’avortar les intencions del govern del PSOE-ExC sobre sa Coma i ordenar els trasllat de la seu universitària, situada al carrer Bes d’Eivissa, a l’edifici de l’antiga Comandància. Era una construcció abandonada que freqüentaven toxicòmans i que l’any 2010 va començar a ser rehabilitada per l’empresa Ferrovial Agroman amb un cost de 7,6 milions d’euros.

El 16 de setembre de 2012 el Consell d’Eivissa i la UIB signaven un acord de cessió de l’edifici per 15 anys amb finalitats educatives, investigadores i culturals pròpies de la Universitat, si bé es mantenia l’ús exclusiu de les dependències destinades a l’Arxiu d’Imatge i So. Qui en aquell moment era rectora de la UIB, Montserrat Casas, va informar immediatament que el 24 de setembre s’hi començarien a impartir estudis d’Educació Infantil, Infermeria, Administració d’Empreses i Dret.

En la darrera visita a l’extensió universitària, el conseller balear Martí March va deixar clar que la seva intenció és que, almenys, s’exhaureixi aquest pacte i no traspassar-la a sa Coma, com sembla ser la intenció a llarg termini de l’equip de govern del Consell d’Eivissa, que vol centralitzar l’oferta educativa terciària en un sol indret.

Ara mateix, l’edifici del carrer Bes serveix per acollir els alumnes de la UNED, que per norma general hi van a l’horabaixa, a més dels de l’Escola de Turisme d’Eivissa, que enguany ha complert 50 anys i que realitza les seves activitats al matí. Durant el curs 2012-2013, a l’antiga seu de l’extensió universitària de les Pitiüses també es varen fer les classes de dret, que el curs vinent ja varen passar a formar part del nou edifici, el qual disposa de deu aules més que la seu anterior, una millor biblioteca, cafeteria i sala d’actes per a més de 200 persones.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF