L'Autoritat Portuària decreta el desnonament del Nassau Beach del Portitxol

L'empresa té tres dies per desallotjar l'espai públic que ocupa sense permís

El consell d'administració de l' Autoritat Portuària de Balears (APB) va decretar ahir el desnonament administratiu d'Insula Avantia SL perquè cessi en un màxim de 3 dies l'ocupació del domini públic portuari en el bar restaurant conegut pel nom de Nassau Beach, al Portitxol.

L'espai, situat a la zona de Troneres del Portitxol del port de Palma, és ocupat indegudament i sense títol habilitant des del desembre del 2016, segons ha explicat l'APB en un comunicat.

El desallotjament haurà d'efectuar-se en el termini improrrogable de tres dies des que l'autoritat dels ports ho notifiqui a l'empresa.

L'acord, el va adoptar ahir el consell d'administració, que a més ha delegat en el president de l'APB la facultat de sol·licitar la col·laboració de les forces i els cossos de seguretat en cas necessari, així com de sol·licitar l'autorització d'entrada a la zona de Troneres al Jutjat del Contenciós Administratiu.

L'octubre del 2014 va finalitzar la concessió d'Insula Avantia per a l'ús de les instal·lacions explotades comercialment amb el nom de Nassau Beach. Des d'aquest moment s'ha permès l'explotació d'aquest espai mitjançant les corresponents autoritzacions atorgades per l'APB.

Finalitzat aquest termini al desembre, i després d'avisar l'empresa, l'APB va iniciar l'1 de febrer passat el procediment sancionador per ocupació de domini públic sense autorització.

Després de les al·legacions presentades per l'empresa, el consell d'administració ha resolt desestimar-les i procedir al desnonament administratiu.

EDICIÓ PAPER 15/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF