L'Ajuntament de Palma prepara l'arxivament de la primera llicència d'obres a ses Fontanelles

La promotora no hauria presentat el projecte d'execució d'obres, tal com marca la llei

L'Ajuntament de Palma ha donat tràmit d'audiència a l'empresa promotora del centre comercial Aqua Magica per haver caducat la llicència d'obres i arxivar definitivament el projecte de ses Fontanelles, la darrera zona humida de Ciutat. Segons el tinent de batle d'Urbanisme, Antoni Noguera, es procedirà a la caducitat “per falta de documentació i d'acord amb la llei”, ja que l'empresa no va entregar en el seu moment el projecte d'execució d'obres, necessari per poder prosseguir amb la llicència.

Cal recordar que el projecte Aqua Magica pertany a la multinacional francesca Unibail Rodamco, la mateixa que volia posar en marxa el centre comercial Palma Springs. De fet, la promotora va sol·licitar la llicència d'aquest centre comercial a partir del projecte anterior Aqua Magica.

L'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma va arxivar de manera definitiva l'expedient municipal per a la instal·lació i llicència d'obres del centre comercial, el desembre de 2015, perquè la promotora no disposava de la llicència autonòmica com a Gran Establiment Comercial (GEC) que li exigeix la llei per poder tirar endavant el projecte. La Direcció General de Comerç del Govern, sota el mandat de José Ramón Bauzá, va denegar aquesta llicència fins en dues ocasions en aplicació de la Llei de comerç, que exigeix que els terrenys damunt els quals s’aixequi un equipament de més de 700 metres quadrats ja tinguin la condició de solar, circumstància que no es donava en aquell moment.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF