Pedro Rosselló ja és el nou batle de Manacor

La moció de censura contra el pacte progressista prospera per 12 vots a 9

El PP, El Pi i l'Agrupació Independent de Portocristo (AIPC) han guanyat aquest dimecres a migdia la moció de censura que havien presentat contra l'equip de govern de l'Ajuntament de Manacor (MÉS-Esquerra-PSOE i Volem), que governava en minoria encapçalat per Miquel Oliver i format per 9 regidors. El popular Pedro Rosselló ha agafat la vara de batle i la tindrà fins a l'octubre de 2017, quan l'ha de cedir a la portaveu d'El Pi, Catalina Riera.

Partidaris del pacte progressista que fins avui ha governat a Manacor i partidaris del pacte conservador s'han concentrat davant l'Ajuntament. La sala de plens no ha bastat per a tots els assistents. La sessió, que segueix el mateix protocol que un ple d'investidura, ha estat tensa, amb alguns crits i aplaudiments al final de les intervencions. Els regidors han votat en veu alta i per ordre alfabètic. La moció ha sortit aprovada amb 12 vots a favor i 9 vots en contra.

"Hem llevat la pols"

El batle sortint, Miquel Oliver, ha elogiat els 144 dies de govern: "Hem llevat la pols, obert les finestres i engreixat la maquinària de l'Ajuntament", ha dit en el seu discurs. El batle entrant, Pedro Rosselló, s'ha compromès a fer feina "amb lleialtat" als manacorins, fent prevaldre l'interès general per damunt de la ideologia política. "Avui les majories no guanyen, s'acorden", ha ressaltat al final del discurs, per subratllar la legitimitat del pacte.

El nou equip de govern ha sortit de la casa consistorial enmig de crits com "fora corruptes de l'ajuntament" i "no vos volem". Aquesta darrera consigna ha estat contestada amb un "nosaltres sí", per part de simpatitzants dels tres partits que han agafat el poder avui.

Membres de tots els partits han assistit a la sessió per donar suport als seus. Entre d'altres, hi eren el vicepresident d'El Pi, Josep Melià; el president provisional del PP, Miquel Vidal; el president del PP de Palma, José María Rodríguez; el candidat al Congrés per MÉS, Toni Verger, i la diputada ecosobiranista Margalida Capellà, entre d'altres.

El canvi de govern arriba a Manacor després de quatre mesos i mig de la investidura de Miquel Oliver. L'equip de govern retrà comptes de la seva gestió avui vespre a les 20 h en una assemblea ciutadana que ja estava convocada prèviament.

 

EDICIÓ PAPER 17/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF