Jorge Campos, als toros amb menors

El president del Círculo Balear es retrata “amb la família” a la plaça de Palma, malgrat que hi està prohibida l’entrada d'infants

El president del Círculo Balear, Jorge Campos, es va retratar aquest dijous a la plaça de toros de Palma, on es feia una corrida. A la imatge apareix amb dos nins, malgrat que l’entrada de menors de 16 anys hi està prohibida per llei. No és la primera vegada que es deixen entrar menors a la plaça de bous de Palma, els promotors de la qual ja foren sancionats per fets similars en el passat.

“Amb la família, per gaudir d’una estupenda nit de bous a Palma”, diu el president del Círculo Balear en una entrada al seu Twitter personal, on també té penjada una fotografia en la qual se’l pot veure amb dos nins suposadament menors de 16 anys. Campos, un defensor de les ‘corrides de toros’, es queixa al seu compte que siguin notícia els “90 insultant” a fora de la plaça, en referència a la protesta antitaurina que s’hi va fer, i no els “10.000 aficionats” que pagaren entrada.

La presència de menors de 16 anys està prohibida i la Llei 16/2006 de 17 d’octubre de Règim Jurídic de les Llicències d’Activitats de Balears ho tipifica com a “infracció greu”. La coalició MÉS i l’Associació Animalista de Balears ja denunciaren l’any passat a l’Ajuntament de Palma la presència de menors en la corrida que es va fer el 7 d’agost de 2014. A l'abril, els anteriors responsables del PP a l’Ajuntament de Palma anunciaren que la Regidoria de Sanitat havia iniciat un expedient per infracció greu, que derivaria en una sanció de 5.000 euros, en contra dels organitzadors d’aquell acte per haver-hi permès l’entrada de menors. També s’havia denunciat el mateix de la plaça d’Inca. L’any 2012, el Consell de Mallorca sancionà amb 6.001 euros els promotors de les corrides de bous d’Alcúdia i Palma per permetre-hi l’entrada a menors, també arran de denúncies presentades per entitats animalistes en les quals s’adjuntaven actes notarials.

EDICIÓ PAPER 24/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF