Publicitat
Publicitat

Jacinto Rodríguez, l'home de 84 anys rescatat després de 4 hores a la mar: "He contemplat des de l'aigua tot l'operatiu de rescat"

El patró del 'Duende 52' ha caigut després de patir "un fort cop de la botavara" que li ha provocat un tall profund sobre la cella

L'armador i patró del 'Duende 52', Jacinto Rodríguez, de 84 anys, que aquesta matinada ha caigut per la borda del seu vaixell i ha estat rescatat després de més de quatre hores dins l'aigua, ha explicat que havia rebut "un fort cop de la botavara" que li ha provocat un tall profund sobre la cella dreta i l'ha fet caure. Rodríguez ha narrat com, durant les hores que ha esperat dins l'aigua, ha contemplat "tot l'operatiu de rescat, els llums dels vaixells cercant-me i l'helicòpter sobrevolant la zona".

"A la caiguda m'he colpejat el bessó dret amb el candeler. En el moment de l'incident vestia uns calçons encoixinats que m'han estat de gran ajuda per mantenir-me a flotació", ha assegurat. Aquesta peça de vestir ha estat una de les claus perquè pogués resistir a l'aigua, li ha assegurat a Rodríguez el metge que l'ha atès a l'hospital Son Espases de Palma, on ha estat traslladat en l'helicòpter de l'Exèrcit de l'Aire.

Rodríguez ha tingut l'incident quan navegava rumb a Palma per participar a la Copa del Rei Mapfre de vela i ha estat rescatat a nou milles al nord de Dragonera pel veler 'Sea Hawk'.

El navegant continua al centre hospitalari, on roman en observació, tot i que s'espera que abandoni el centre avui horabaixa. La dona del patró, Inés Mansilla, ha rebut la tripulació del 'Duende 52' a la seva arribada al Reial Club Nàutic de Palma: "Avui no era el seu dia", ha assegurat, "ha estat un disgust molt gran, però al mateix temps una alegria. Un cop l'han rescatat m'han dit: 'El teu marit no és un home, és una roca'. I ja pensa en la regata, perquè diu que demà cal entrenar".

En aquesta ocasió, la seva dona no navegava amb ell, cosa poc habitual. Al costat de Jacinto Rodríguez s'hi trobaven el seu gendre i el seu nét, que s'han mostrat molt emocionats en arribar a terra.

El TP52 'Duende 52' es dirigia la nit passada cap a Palma per preparar demà la seva participació en l'edició número 34 de la Copa del Rei Mapfre a la classe IRC 1, on començarà a competir dilluns.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF