Ja es coneixen les dates dels exàmens per als títols oficials de català

El període d'inscripció s'obrirà el 21 de març i es tancarà el 2 d'abril

El Butlletí Oficial de Balears (BOIB) publica aquest divendres la convocatòria de proves per obtenir els certificats oficials de català dels nivells A2, B1, B2, C1, C2 i de Llenguatge Administratiu que expedeix el Govern. Les proves escrites dels nivells B1, C1 i LA seran el 20 de maig i les dels nivells A2, B2 i C2 el 27 de maig, mentre que les proves orals de tots els nivells no seran fins al 9 de setembre.

Del 21 de març al 2 d'abril és el període d'inscripció, segons ha informat la Direcció General de Política Lingüística en un comunicat.

L'elevat volum de proves que es preveu (atès que la inscripció de gener del 2017 va pujar un 70% respecte a l'any anterior) complica la gestió i fa que els terminis que hi havia establerts fins ara siguin insuficients per garantir que els tribunals puguin fer el treball d'avaluació en condicions.

El canvi pretén assegurar que es manté la qualitat i la correcció del sistema d'acreditació de coneixements de català.

El 12 d'abril es publicarà la relació provisional d'admesos i exclosos en la convocatòria. El termini per esmenar errors en les inscripcions serà del 18 d'abril al 2 de maig i les llistes definitives d'admesos i exclosos i els detalls sobre l'hora i el lloc de les proves es publicaran el 12 de maig, a partir de les 15 hores, en el tauler d'anuncis i a la web http://dgpoling.cai.cat de la Direcció General de Política Lingüística.

El 16 de juny es publicaran els resultats provisionals de les proves escrites de tots els nivells i el 12 de juliol es coneixeran els resultats definitius de les proves de llenguatge administratiu.

Quant a la prova oral (9 de setembre), només la podran fer els que hagin superat l'escrita. El 6 de setembre es donaran a conèixer l'hora i el lloc de les proves i els resultats provisionals es publicaran el 15 de setembre. Els resultats definitius de les proves orals es publicaran el 6 d'octubre.

Les proves es realitzaran a Calvià, Inca, Llucmajor, Manacor, Palma, Maó, Eivissa i Formentera.

A més del calendari, també canvia el sistema de pagament. Les inscripcions es poden fer a través d' http://dgpoling.cai.cat per pagament telemàtic amb targeta bancària o banca electrònica o també per pagament presencial.

En el cas de les inscripcions presencials, el pagament s'ha de fer abans d'inscriure's a les proves mitjançant una autoliquidació a la web www.atib.es.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF