SERVEIS SOCIALS

El Govern es reuneix amb 45 associacions d'immigrants

L'objectiu és informar-los del futur consell assessor per a la seva integració

Unes 45 associacions d'immigrants rebran aquests dies informació sobre el futur consell assessor per a la integració de les persones immigrants de les Illes Balears. El Govern vol reactivar la comunicació amb aquestes entitats i per això les ha convocades aquest dimecres a una primera reunió.

El pas previ a constituir aquest consell assessor és informar-ne les diferents associacions i federacions, a més d'actualitzar el registre d'organitzacions, en el qual hi ha unes 227 entitats inscrites, moltes de les quals ja han desaparegut.

De fet, només 45 associacions han confirmat l'assistència a la convocatòria de la Conselleria de Serveis Socials. Aquest dimecres té lloc la primera sessió informativa al Casal d’Associacions d’Immigrants de Palma. Menorca i Eivissa acolliran altres reunions aquesta setmana.

El consell assessor substituirà el derogat Fòrum de la Immigració de les Balears. La intenció de la consellera de Serveis Socials, Fina Santiago, és que el funcionament sigui molt més àgil. Les federacions d'associacions d'immigrants hi tenen garantida la participació com a membres nats.

Santiago ha recordat que la seva Conselleria destina una partida d' 1,6 milions d'euros als municipis per desenvolupar polítiques d' integració.

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF