El Govern respecta "la decisió de MÉS" sobre Busquets, però assegura que "ara comencen les negociacions"

Els ecosobiranistes veurien una "ofensa" que se'ls negués la "capacitat" d'escollir qui substituirà Barceló

Les declaracions de Bel Busquets anunciant-se com a vicepresidenta i consellera de Turisme aquest divendres no han agradat al Govern. La seva portaveu, Pilar Costa, ha assegurat que des de l'Executiu es té "un absolut respecte per la decisió de MÉS" per Mallorca de presentar la seva coordinadora com a substituta de Biel Barceló, però ha advertit que "ara comencen les negociacions i el diàleg".

Sobre si Francina Armengol va donar el vistiplau al nomenament ahir, després de l'executiva dels ecosobiranistes, Costa ha afirmat que "un vicepresident no es tria per telèfon" i ha explicat que, en qualsevol cas, la decisió "ha de ser negociada i acceptada per tothom"·

Si al PSIB no li ha agradat que Busquets donés per fet que la decisió ja estava feta, des de MÉS critiquen la tutela que els socialistes semblen fer del procés perquè "aquí no hi ha un partit que governa i un de convidat" i asseguren que seria "una ofensa" que des del Govern es negués a un dels seus socis "la capacitat per triar" un candidat o candidata a la vicepresidència.

Els ecosobiranistes creuen normal "explicar per què s'ha escollit aquesta opció", però adverteixen que no permetran "un qüestionament" de la seva decisió perquè quan la presidenta del Govern, Francina Armengol, "va canviar Marc Pons per Pilar Costa com a portaveu del Govern no hi va haver negociacions".

En qualsevol cas, tant uns com altres pretenen arribar a la reunió d'avui horabaixa amb un talant dialogant que permeti solucionar la crisi tan aviat com sigui possible, tot i que, a hores d'ara, la setmana podria acabar sense que s'hagi decidit que substituirà Biel Barceló. La trobada serà a la seu del PSIB i per part de MÉS hi participaran la mateixa Bel Busquets, Miquel Gallardo, Lluís Apesteguia i Biel Frontera. Els socialistes hi envien Iago Negueruela, Mercedes Garrido i Pilar Costa. La presidenta Armengol, per tant, no hi assistirà.

La secretària general de Podem a les Illes, Mae de la Concha, ha demanat que la formació lila formi part activa de la negociació i des del Govern han afirmat que no se'ls deixarà "al marge", però que és necessari que es reuneixin abans MÉS i el PSIB.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF