Publicitat
Publicitat

El Govern aprova la nova Denominació d'Origen de l'oliva de Mallorca

Es protegiran les denominacions "oliva de Mallorca", "oliva mallorquina", "aceituna de Mallorca" i "aceituna mallorquina"

La Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient i Territori ha aprovat aquesta setmana la nova Denominació d'Origen Protegida (DOP) Oliva de Mallorca per comercialitzar l'oliva verda, la verda trencada o la negra natural produïda a Mallorca. Segons un comunicat del Govern, el sector ho va sol·licitar l'any passat a través de la Cooperativa Agrícola de Sóller.

Des d'aleshores, la Conselleria n'ha agilitat els tràmits perquè en la pròxima collida d'olives, que començarà en les pròximes setmanes, ja es pugui comercialitzar amb el segell de la DOP. Sota aquesta Denominació d'Origen, es protegiran les olives de la varietat autòctona mallorquina, procedents d'oliveres empeltades en ullastre, cultivades en terrasses, fermentades en salmorra i envasades en recipients de pes net inferior als vuit quilograms.

L'oliva de Mallorca és la segona de l'Estat amb Denominació d'Origen, després que l'oliva Alorenya de Màlaga fos reconeguda l'any passat. Anualment, a Mallorca es cultiven unes 2.300 tones d'olives, i d'aquestes, un 98% s'utilitzen per fer oli.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF