Publicitat
Publicitat

El Gorg Blau té menys reserves que el 2014 però es manté dins la normalitat

Emaya renovarà les vàlvules de bombejament d'aigua, les quals tenien 40 anys d'antiguitat

A causa d'un hivern i una tardor amb manco pluja que anys anteriors, els dos embassaments estan ara mateix al 62% de les seves capacitats. El Gorg Blau disposa de 5,7 millons/m³ d'aigua i s'espera que al llarg del mes d'agost Palma consumeixi 3,5 millons/m³ d'aquestes reserves, segons afirma Llorenç Mestre, tècnic d'Emaya.

La directora general d'Emaya, Neus Truyol, ha assegurat que aquestes xifres es troben “dins els marges de la normalitat i els límits d'explotació” i que hi haurà suficient abastiment d'aigua durant tot el 2015. Truyol, juntament amb Imma Mayol, gerent d'Emaya, ha visitat aquest dimarts les obres de l'embassament del Gorg Blau, que finalitzaran el pròxim mes de setembre després de quasi un any en marxa.

Una de les actuacions més importants consisteix en l'actualització de vuit vàlvules del sistema de bombejament que permet proveir d'aigua potable Palma. L'Ajuntament ha destinat 824.000 euros a renovar aquestes instal·lacions de més de 40 anys d'antiguitat per tal de millorar la tecnologia i complir la normativa de seguretat en preses del 2008.

El sanejament de la canonada que connecta l'embassament de Cúber i el Gorg Blau integra l'altra part de l'obra. Es repararan un total de 386 metres de conducció perquè l'aigua arribi a Palma, després de passar per Lloseta. La renovació començà el juny i disposa d'un pressupost de 248.900 euros. Es tracta de treballs d'especial complicació i s'han hagut d'utilitzar mitjans extraordinaris, com un helicòpter i escaladors, ja que la canonada es troba en el vessant d'una muntanya.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF