Publicitat
Publicitat

Gómez demana a l’oposició que respecti el president

Els problemes judicials de Matas no foren els únics que es discutiren en el Parlament, on també es va debatre la situació del president actual, José Ramón Bauzá, després que el Tribunal Superior de Justícia hagi ordenat que s’investigui si va incórrer en incompatibilitat quan era batle de Marratxí cobrant dedicació exclusiva mentre gestionava la seva farmàcia sense tenir-hi un farmacèutic substitut. El PSIB demanà al vicepresident del Govern, Antonio Gómez, si tenien un pla B en el cas que el president fos inhabilitat. I el vicepresident carregà contra l’oposició per dur la qüestió a la cambra.

“Sent vergonya aliena”, afirmà el vicepresident, qui acusà els socialistes de cercar “un circ mediàtic”, d’aprofitar-ho tot i de menysprear la “intel·ligència popular” i el Parlament perquè presenten una decisió judicial que, en realitat, just reconeix a Esquerra Unida que està legitimada per plantejar un procés judicial, com si fos una sentència condemnatòria contra Bauzá. Gómez acusà també els socialistes d’estar “histèrics” i els tirà en cara la darrera sentència sobre el cas Marivent, en què s’evidencia que l’anterior Govern del Pacte pagà 250.000 euros de més a l’empresa de neteja de la residència dels reis. Els acabà demanant que “respectin la institució del president del Govern”.

“Agonia presidencial”

Responia així a la socialista Pilar Costa, que denuncià que el Govern ha actuat en aquesta qüestió “entre les mentides i l’engany” i li demanà que prepari una alternativa per si el president fos inhabilitat. Costa advertí que Bauzá és un “president interí que ha intentat burlar la llei només per allò que únicament li interessa, que és salvaguardar els seus interessos privats”. Criticà que el Govern defensi que la llei s’apliqui a uns i no a altres. Demanà que s’acabi “l’agonia presidencial” i advertí Gómez que la “virulenta defensa” de Bauzá que fa s’assembla molt a la que feia Rosa Estaràs de Matas, “i així han acabat”.