Publicitat
Publicitat

El GOB sospita de "motivacions" en els dos incendis seguits a Son Doblons

L'entitat ecologista demana una investigació rigorosa per identificar-ne els responsables

El GOB ha reclamat una investigació "rigorosa i amb suficients mitjans" per identificar els responsables dels incendis de Son Doblons, al municipi de Petra, que ha sofert dos focs en una setmana, un dels quals aquest dijous mateix.

L'organització ecologista indica en una nota de premsa que, en tractar-se de "focs provocats", s'intueix "algun tipus de motivació per cremar reiteradament aquesta zona". El 5 d'agost un incendi va cremar 22 hectàrees de vegetació a Son Doblons, i avui, un altre n'ha calcinat 25 més.

El GOB indica que es tracta d'una situació "molt semblant" a la de 2010, quan també es van produir a Son Doblons dos incendis en pocs dies, el 23 agost i el 7 de setembre, en concret. "A part de la persecució de l'autoria del delicte, des del GOB reclamem també mesures de recuperació ambiental i protecció de la fauna", precisa.

El GOB recorda que la setmana passada va demanar a la Conselleria de Medi Ambient prohibir la caça en zones incendiades durant cinc anys, ja que, segons explica, Balears és una excepció en aquest sentit entre les comunitats autònomes mediterrànies que comparteixen el problema dels incendis forestals.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF