El GOB denuncia que les instal·lacions de temporada de Cala Torta funcionen sense autorització

El grup ecologista torna a presentar al·legacions contra la tramitació de les llicències d'aquests serveis

El GOB ha criticat aquest dimecres la instal·lació de serveis de temporada a Cala Torta, a Artà, que ja estan en funcionament, malgrat no disposar d'autorització.

L'entitat ha informat en un comunicat que ha presentat al·legacions en contra de la tramitació d'aquesta autorització i unes altres que figuren en la 'Informació pública sobre sol·licituds d'autoritzacions en zona de domini públic maritimoterrestre a les costes de les Balears'.

Els serveis sol·licitats per a Cala Torta són 6 taules, 11 bancs, una plataforma de fusta desmuntable i un para-sol, també desmuntable, que ja funcionen al costat d'un quiosquet situat en aquesta platja natural que és part de la Xarxa Natura 2000 i a la qual és aplicable la sentència del Tribunal Suprem que ha obligat a enderrocar els sis de les platges naturals de Campos.

El GOB ha insistit que la tramitació d'aquestes sol·licituds de serveis de temporada a platges i costes es fa obviant l'article 113.8 del Reglament de Costes, que estableix que només es poden atorgar autoritzacions a particulars o persones jurídiques per a aquest tipus de serveis quan l'Ajuntament respectiu no pugui ser el titular directe o preferent d'aquests serveis.

Segons el GOB, les sol·licituds de serveis de temporada a les platges i costes de les Balears només es poden atorgar mitjançant un concurs convocat pel Servei Perifèric de Costes, respectant els principis de "publicitat, imparcialitat, transparència i concurrència competitiva".

L'entitat ecologista considera que aquest procediment "irregular" d'atorgar les autoritzacions temporals i de temporada per a serveis a les platges i costes podria afectar unes 700 sol·licituds, a les quals se'n sumen 1.572 que s'autoritzen per una temporada i que no surten a informació pública.

El GOB ha qualificat d'"incomprensible" que Costes tramiti l'atorgament de "milers d'autoritzacions en contra de les normatives legals que les regulen", com també que la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat pugui informar favorablement sobre gran quantitat d'elles.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF