Formentera també vol limitar els fondejos sobre arena

El Consell presentarà al·legacions, en aquest sentit, al decret de posidònia

El Consell de Formentera presentarà al·legacions a l' esborrany de decret de posidònia perquè es limitin els fondejos sobre els fons d'arena i no només sobre la planta marina. En un comunicat, l'ens insular explica que els fondejos sobre arena “de manera indirecta també afecten la posidònia i el medi ambient, per exemple, mitjançant els vessaments d'aigues residuals”.

La consellera insular de Medi Ambient, Daisee Aguilera, ha afegit que la limitació dels fondejos sobre arena va ser una de les reivindicacions que es van escoltar d'entre el públic dimarts capvespre en la presentació que es va fer de l'esborrany a càrrec del director general d'Espais Naturals i Biodiversitat, Miquel Mir. El consell recorda, en aquest sentit, que “actualment a Formentera, hi pot haver més d'un miler d'embarcacions fondejant al litoral”.

Aguilera ha avançat, a més, que es reclamarà que el decret faci referència a una cartografia actualitzada i “tan precisa com sigui possible” perquè pugui ser introduïda a les cartes nàutiques. “La majoria de les agressions a la posidònia es realitzen per manca d'informació disponible als capitans i per això necessitam que les praderies apareguin en els instruments de navegació internacional com són les cartes nàutiques”, ha assenyalat.

La institució també vol que la norma especifiqui sancions segons el tipus d'eslora per facilitar així la feina dels agents de Medi Ambient. Alguns dels assistents, explica la nota, van reclamar que s'eliminin les exoneracions de sanció per manca de visibilitat de la posidònia o encara que aquesta no estigui senyalitzada a la cartografia.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF