Publicitat
Publicitat

Formentera demana a Costes la "suspensió momentània" de la nova delimitació

Segons ha explicat la consellera insular de Territori, Alejandra Ferrer, es presentarà un informe per reclamar que es lliuri una memòria tècnica que justifiqui la delimitació del domini públic

El Consell de Formentera ha demanat aquest dimecres a Demarcació de Costes la "suspensió momentània" del termini d'exposició pública de la nova delimitació, segons ha explicat la consellera insular de Territori, Alejandra Ferrer.

La màxima institució insular ha informat que presentarà un informe a Costes per reclamar que es lliuri una memòria tècnica que justifiqui la delimitació del domini públic i la zona de servitud, i que es defineixi la proposta per a s'Espalmador i s'Espardell.

Així mateix, reclama que es facin informes de com quedaran els equipaments que queden fora de domini públic.

"Sol·licitam la suspensió del termini d'exposició pública fins que ens aportin aquesta documentació o véngui un tècnic per explicar la motivació del nou traçat, i així tenir temps d'elaborar l'informe", ha apuntat Ferrer.

L'expedient de la nova delimitació de Formentera va ser traslladat el 4 d'agost passat i, a partir d'aquest moment, la institució insular té un mes per presentar un informe o les al·legacions pertinents. Per a això, segons Ferrer, es necessita "la documentació que justifica aquesta delimitació".

L'administració insular sempre ha donat suport a la proposta d'una delimitació costanera justa per a Formentera i el retorn de les propietats als afectats, però sense que "en cap cas descendeixi la protecció del territori, ja que els paisatges de Formentera són el que ens fa diferents i són patrimoni de tots", ha destacat Ferrer.

La consellera insular ha assenyalat que en la nova delimitació "s'apliquen criteris de protecció diferents en unes zones i en unes altres" i que en no troben "la justificació". "Això és el que volem que se'ns expliqui", ha assenyalat.

Per a la responsable de l'àrea de Territori de l'illa, la delimitació costanera de Formentera és molt important per al seu futur, així com que els equipaments de domini públic "ho continuïn sent".

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF