Felanitx per la Igualtat protesta contra la banda Ses Bubotes

El col·lectiu feminista mostra pancartes per denunciar el masclisme del grup durant l'actuació d'aquest a la darrera revetla de les festes de Sant Agustí

L'agrupació Felanitx per la Igualtat va protestar contra el que considera actituds i missatges masclistes del grup Ses Bubotes. Va ser en la darrera revetla de les festes de Sant Agustí, celebrada aquest dilluns vespre. Ho feren irrompent-hi amb pancartes i xiulets mentre la banda actuava.

Felanitx per la Igualtat ja havia anunciat la mobilització dies abans, després de saber que Ses Bubotes formaven part del cartell de grups de la darrera revetla de Felanitx. "Vàrem convocar una protesta completament pacífica", assenyalen des de l'associació. 

Ara bé, les manifestants varen ser increpades pels seguidors del grup que presenciaven el concert. "La seva actitud va ser violenta, ens empentaren, ens tiraren tassons pel cap, a una al·lota li pegaren dues galtades", esmenten, cosa que va fer que es desconvocàs l'acció, que va durar uns 15 minuts. 

Orgulloses de la gent del nostre poble! No volem cap grup amb lletres masclistes! @sesbubotes pus mai a #Felanitx!

Posted by Felanitx per la igualtat on  dimarts, 29 / agost / 2017

L'associació denuncia  missatges del grup com "anit follarem tots" o "pares i mares, les vostres filles estan en perill d'extinció".

Felanitx per la Igualtat es va manifestar mitjançant una pancarta grossa que deia "Bubotes masclistes cabotes sexistes" i 12 més de petites amb lemes com "Som felanitxera i no vos vull escoltar" o "Bubotes en perill d'extinció".

Segons Felanitx per la Igualtat, "l' Ajuntament de Felanitx no era conscient del grup que havia contractat, que difon missatges masclistes i lletres sexistes".

La protesta s'ha traslladat a les xarxes socials, on els seguidors del grup han denunciat la protesta de Felanitx per la Igualtat i han negat l'acusació.

Resposta de la banda

Un retrat irònic de la societat mallorquina

Aquest dimarts horabaixa, la banda ha emprat les xarxes socials per defensar-se de les acusacions. Segons ha explicat, és un grup que fa "música i humor alhora" i destaca que sempre "hem volgut fer riure sense ofendre cap col·lectiu", allunyant-se de "qualsevol conflicte polític".

A més, recorden que també s'apliquen la seva recepta. "Hem començat per ridiculitzar-nos a nosaltres mateixos a tots els vídeos promocionals, videoclips i concerts", destaquen.

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF