La Feixina torna a unir Bauzá i Isern a Palma

Diversos càrrecs del PP realitzen un acte simbòlic en defensa del monòlit

Enderrocar el monument de la Feixina " és un capritx dels partits polítics". En línies generals, la frase comentada per la regidora de Cort, Marga Duran, resumeix el missatge que el Partit Popular ha volgut donar aquest divendres matí per defensar el polèmic monòlit. L'acte ha estat una resposta dels dirigents populars contra el projecte aprovat per l'equip de govern municipal per esbucar-lo. 

A l'acte, a banda dels regidors de l'equip popular de Cort, hi han assistit el senador i expresident José Ramón Bauzá i l'antic batle de Ciutat, Mateu Isern. També hi han coincidit els altres batles del PP que han governat a Palma, Catalina Cirer i Joan Fageda. Duran ha recordat que el PP s'ha adherit al recurs que ha presentat la plataforma Salvem Sa Feixina al Ministeri de Cultura per paralitzar l'enderrocament.

Opinió de Margalida Capellà: 'La Feixina: de símbol feixista a símbol democràtic per decret de batlia'

Mateu Isern ha defensat que la decisió de l'equip de govern municipal, encapçalat per José Hila, "és una decisió contra l'opinió majoritària". En aquest sentit, Joan Fageda ha demanat una consulta popular perquè els ciutadans de Palma decideixin el futur del monòlit, considerat símbol feixista. "És una qüestió de ressentiment", ha afegit. Per part seva, Catalina Cirer ha aplaudit la gestió política de l'antiga batlesa, Aina Calvo, per la retirada de "tot tipus de connotació que pugui ferir sensibilitats".

Després de l'acte, on cada representant del PP ha aixecat una lletra per construir el lema ' Salvem Sa Feixina', els populars s'han dirigit al mercat de Santa Catalina per signar en contra de l'enderrocament del monument. 

La portaveu de l'equip de govern a l'Ajuntament, Neus Truyol, no va concretar quin serà el darrer dia del monòlit, ja que cal respectar els 15 dies d'al·legacions. El nombre d'al·legacions és el que determinarà que el projecte es tiri endavant de manera més o menys immediata .  

EDICIÓ PAPER 27/06/2020

Consultar aquesta edició en PDF