Exceltur ja parla de saturació i l'explica per la "desbordant situació" del lloguer turístic

La patronal apunta a un creixement del PIB turístic del 4% a les Balears per a enguany

L'Aliança per a l'Excel·lència Turística, Exceltur, adverteix del "repte" a què han de fer front els empresaris per la congestió i la saturació que s'està produint a territoris com les Balears, provocades per la major afluència de turistes i per la "desbordant situació" del lloguer turístic. La patronal ha publicat aquest dijous un informe en què preveu "un altre estiu extraordinari" que obre la porta a "començar una reflexió" sobre els límits de la capacitat de creixement i l'entrada de "nous models més sostenibles".

Segons una enquesta d'Exceltur, el 62% dels empresaris del sector turístic creu que les seves vendes seran millors durant el tercer trimestre de l'any i el 53% creu que els seus resultats milloraran. A més, tres de cada quatre empresaris ja han anticipat un millor estiu que el del l'any passat.

Per José Luis Zoreda, el president de la patronal, les Balears tornaran a ser "destinació guanyadora" pel que fa a les expectatives empresarials de la campanya turística d'aquest estiu, tot i que "alguns actes de vandalisme" per part de turistes estrangers col·loquin el sector turístic "a l'ull de l'huracà" de les crítiques.

A més, des d'Exceltur esperen que el PIB turístic espanyol creixi enguany fins al 4,1%, mentre que fa uns mesos les seves previsions eren del 3,5%. Això es donarà per una "onada de demanda estrangera", per la "major afluència urbana" de viatgers que han triat Espanya "per seguretat" i per un "favorable escenari", expliquen, produït per "les dificultats observades dels competidors", com Turquia.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF