Emaya pagarà les factures de 1.000 famílies en situació de vulnerabilitat

Firma un conveni amb l'àrea de Benestar i Drets Socials valorat en 60.000 euros anuals

Emaya assumirà el cost de les factures d'aquelles famílies que es trobin en una situació de vulnerabilitat social i econòmica per evitar que hagin de fer front a talls d'aigua. Així, l'ens destinarà a aquesta mesura cada any 60.000 euros, amb els quals s'espera ajudar un miler de llars, mentre que l'àrea de Benestar i Drets Socials de Cort redactarà un informe per avaluar la situació social de la família per decidir qui necessita l'ajuda.

"Combatre la pobresa energètica és un repte per a l'Ajuntament", ha assegurat aquest dimecres Mercè Borràs, regidora de Benestar i Drets Socials, que també ha explicat que durant els primers nou mesos de l'any s'ha ajudat a pagar el llum i l'aigua a 1.242 famílies (fet que ha suposat una despesa de més de 169.000 euros a l'àrea).

El conveni, signat amb Emaya, permetrà, segons ha explicat la regidora, que la seva àrea destini més recursos a la resta d'ajudes urgents que ofereix l'àrea i pagarà "a totes les famílies que ho necessiten" l'aigua, el clavegueram i els residus. La presidenta d'Emaya, Neus Truyol, ha explicat que l'acord suposa "una passa més", ja que l'ens ja té bonificacions per a aquelles famílies amb menys de 950 euros d'ingressos mensuals (que ara mateix són unes 4.000).

Borràs també ha explicat que "s'està treballant" per signar un conveni similar al d'Emaya amb Gesa, i tant ella com Truyol han demanat "responsabilitat" a les companyies elèctriques i de gas per lluitar contra la pobresa energètica.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF