Denuncien que Educació abusa imposant descomptes a la nòmina dels docents amb baixa mèdica

UOB Ensenyament assegura que la Conselleria aplica la rebaixa a la nòmina del treballador encara que estigui de baixa durant el cap de setmana

UOB Ensenyament ha denunciat aquest dissabte que la Conselleria d'Educació aplica de manera abusiva el reial decret d'estabilitat pressupostària, que des d'octubre de 2012 imposa descomptes a la nòmina dels treballadors amb baixa mèdica. Així, el sindicat assegura que, a les baixes inferiors a una setmana, com és el cas habitual del grip, la Conselleria d'Educació també aplica el descompte a la nòmina del treballador els dissabtes i diumenges.

En un comunicat, UOB Ensenyament ha mostrat la seva oposició "radical" als descomptes del reial decret, que "en els casos de baixes de llarga durada poden arribar a suposar la pèrdua de més de la meitat d'una mensualitat", i ha exigit a la Conselleria que, mentre sigui vigent, "no descompti els caps de setmana quan la baixa es produeixi els dies anteriors o els posteriors".

L'organització també ha reclamat que les afonies, malalties infectocontagioses o la depressió siguin qualificades com a contingències professionals i quedin fora dels descomptes: "Ara mateix els docents ens veim forçats a anar a treballar malalts, a fi de no perdre més doblers dels que ja ens han retallat, amb el consegüent perill de convertir-nos en un focus de contagi o que empitjori la nostra salut. Consideram intolerable que l'Administració jugui amb la salut de docents, alumnes i famílies amb afany recaptatori, cosa que es fa especialment evident en èpoques de grip".

EDICIÓ PAPER 21/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF