Damià Borràs veu necessària una declaració de Servei Públic en la ruta Menorca-Barcelona

El diputat socialista considera que els més perjudicats de la competència entre Vueling i Ryanair són els menorquins i lamenta l'augment en les tarifes que està ocasionant la renúncia de la irlandesa

Indignació a la societat menorquina perquè a mesura que avancen els dies i els ciutadans volen comprar bitllets per viatjar a Barcelona la problemàtica s'agreuja. La decisió de Ryanair de descartar operar durant l'hivern entre l'illa i la capital catalana ha provocat que Vueling hagi triplicat les tarifes, una circumstància que no passa desapercebuda per al diputat del PSOE Damià Borràs, qui admet que "tenim un problema cíclic amb aquesta qüestió, però cal posar-hi remei". 

Borràs, que també va ser conseller insular de Mobilitat, explica que "estam acostumats a viure aquesta guerra entre companyies. Ryanair decideix entrar a operar Menorca-Barcelona i proposa tarifes molt competitives per fer la guitza a Vueling. Al final, ningú no en treu rendibilitat i la companyia irlandesa es decanta per abandonar els ciutadans de l'illa. Ara som a la fase de veure un increment de preus a Vueling i imagín que més endavant Ryanair voldrà tornar. Sempre és el mateix". 

Ara bé, per evitar aquesta pràctica, el diputat socialista insta les institucions a actuar-hi. En aquest sentit, Damià Borràs assegura que "hi ha una solució: aconseguir dotar la ruta de la declaració d'OSP, un fet que hauria de recollir la necessitat de potenciar que el nombre més gran de companyies poguessin connectar Menorca amb Barcelona, però també que establís un horari de freqüències digne per donar cabuda a les necessitats dels ciutadans". 

No és la primera vegada que es posa damunt la taula aquesta possibilitat. Des de la plataforma El Transport aeri Ofega Menorca havien plantejat aquesta iniciativa amb l'objectiu d'enfortir les connexions amb ciutats que econòmicament són estratègiques per al teixit productiu menorquí. 

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF