Publicitat
Publicitat

Cort veu impossible l’acord amb els taxis per “l’enfrontament” dins el sector

La comissió de seguiment que reuneix l’Ajuntament de Palma amb els distints sindicats i patronals del taxi no arribà ahir a cap acord per tal d’acabar amb el conflicte que viu el sector a causa de la normativa de torns que ha regular l’activitat dels vehicles.

Després de la reunió, convocada després que ja hi ha hagut aturades i caravanes de protesta dels taxistes a Palma, el regidor de Mobilitat, Gabriel Vallejo, afirmà que de moment no veu possible l’acord, perquè el mateix sector del taxi “es troba totalment enfrontat, i per això des de l’Ajuntament no es pot regular al gust de tothom”.

Tant l’Asssociació d’Autònoms del Taxi i la PIMEM, per una banda, com la patronal de la CAEB, per l’altra, volen canvis en la normativa de torns, però discrepen sobre quins han de ser aquests, per fer més flexible o restringit l’horari de circulació. “L’Ajuntament no tocarà la regulació mentre no existeixi un acord entre les dues parts”, hi insistí Vallejo, que digué que davant aquesta situació l’Ajuntament “ha de fer d’àrbitre”.

La principal desavinença es manté sobre els torns de l’estiu, època de principal activitat. A la comissió d’ahir s’aconseguí pactar una sèrie de canvis en els torns entre novemre i febrer, i entre el març i l’abril.

En vista de la divergència, els autònoms i la PIMEM mantenen la convocatòria d’una segona aturada i caravana de protesta pel centre de Palma el proper dia 9. A la primera, reuniren 400 taxis. Per part seva, la CAEB també ha convocat un calendari d’aturades a partir de després de Setmana Santa.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/02/2018

Consultar aquesta edició en PDF