Cort reobre la torre de l'Homenatge per dignificar les víctimes del feixisme

S'inaugura l'exposició 'La presó de Bellver, 1936-1939' en què s'il·lustra la funció penitenciària del castell

"Voler tancar una de les grans ferides de la memòria històrica de Ciutat. No és qualsevol memòria, és el record i la reivindicació d'un col·lectiu de persones invisibilitzades i perseguides per la història oficial". D'aquesta manera, el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Palma, Llorenç Carrió, ha reivindicat la reobertura de la torre de l'Homenatge, al castell de Bellver. S'inaugura, allà, l'exposició 'La presó de Bellver, 1936-1939', en què s'il·lustra la funció penitenciària del castell.

Corts s'ha marcat el "deure moral de donar a conèixer la part més trista de la història del castell de Bellver", ha explicat Carrió. Recorda les víctimes del feixisme, culpables del crim "d'haver somiat un món més just, igualitari i fraternal".

Entre el 27 i el 30 de desembre s'hi faran visites guiades i gratuïtes. Després, l'exposició es podrà continuar visitant amb cita prèvia. Es reobre la torre que es va tancar durant el darrer mandat en homenatge a la democràcia.

Segona República

El batle de Palma, Toni Noguera, ha remarcat els valors de la Segona República, com a "patrimoni polític d'alt nivell" i amb "polítics valents que van canviar el model de ciutat per mitjà de qüestions tan bàsiques com el progrés, la igualtat d'oportunitats o l'educació". Noguera ha repassat la cruesa del feixisme i ha recordat que "el relat del país no és complet si es furten capítols de la nostra història".

Els personatges que protagonitzen l'exposició són Alexandre Jaume Rosselló, Emili Darder, Andreu Crespí, Ramon Lacomba, Heinz Kraschutzki, Jan Ferak, Josep Julià Jaume i Maria Pasqual. A la mostra també hi ha material cedit per les famílies i reproduccions.

EDICIÓ PAPER 13/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF