Balears 14/09/2013

Les Cooperatives demanen diàleg a Camps

Els cooperativistes recordaren que "defensen el català com a llengua d'aprenentatge i l'escola inclusiva"

1 min

Les Cooperatives d'Ensenyament de les Illes Balears manifestà ahir el seu desacord amb les mesures preses pel Govern les darreres setmanes, després de la resolució del Tribunal Superior de Justícia. En aquest sentit, mostraren ahir la seva preocupació "democràtica d'un possible enfrontament entre el poder executiu i el judicial, tan importants en un estat de dret".

En el document fet públic ahir, aprovat per l'assemblea de la sectorial d'ensenyament, els cooperativistes recordaren que "defensen el català com a llengua d'aprenentatge, l'escola inclusiva" i, així mateix, manifesten la importància de les llengües estrangeres des de fa molts anys". Per tot això, donen suport a les actuals reivindicacions dels diferents col·lectius "docents, famílies, sindicats i societat civil", perquè entenen que lluiten per la consolidació d'un sistema educatiu de qualitat, basat en el consens i en el diàleg.

Pel que fa a la vaga, les Cooperatives d'Ensenyament, pel seu "tarannà democràtic", respecten el dret a la vaga i el dret al treball dels seus socis i treballadors. Per això, asseguren, estan preocupats per la situació "que es produirà si la Conselleria no canvia d'actitud i evita la vaga". En aquest sentit, insten la consellera a convocar una mesa de diàleg "sense cap tipus de punt innegociable, a priori". Asseguren que "si tot el que fa el Govern és per millorar l'ensenyament, està obligat a escoltar els docents".

stats