El PP celebra la "lògica" suspensió cautelar de l'esbucament de la Feixina

Cort "respecta" la suspensió temporal decretada pel Consell i que es podria allargar tres mesos

El PP ha expressat satisfacció davant la suspensió cautelar de l'esbucament de la Feixina que ha decretat, aquest dilluns, el Consell de Mallorca. La portaveu popular al consistori palmesà, Marga Durán, ha assegurat que "s'han imposat el sentit comú i la necessitat de garantir les correctes garanties legals i jurídiques". La suspensió cautelar "és completament lògica, donades les circumstàncies", si bé ha lamentat que l'equip municipal "no hagi aprovat aquesta resolució a iniciativa pròpia", ha afegit.

El Consell de Mallorca ha comunicat a l' Ajuntament de Palma l'ordre de suspensió i paralització de qualsevol tipus d'actuació encaminada a la demolició del monòlit de la Feixina. Aquesta mesura tindrà vigència fins que es resolgui el recurs d'alçada contra l'acord de la Comissió Insular de Patrimoni de dia 22 de desembre de 2015. Aquesta Comissió va desestimar per majoria iniciar l'expedient per declarar Bé d'Interès Cultural o Bé Catalogat el monument de la Feixina per la falta de valors patrimonials que així ho justifiquin. El recurs va ser interposat el passat dia 4 de maig per l' Associació de Veïns i Amics de Santa Catalina.

En un comunicat, la institució insular ha explicat que la suspensió tindrà vigència "mentre es tramita la resolució del recurs d'alçada, tenint en compte que el termini màxim d'aquesta mesura cautelar és de tres mesos, comptats a partir de l'endemà de la rebuda de l'ordre de suspensió". "En aquests moments", afegeix, "el recurs d'alçada ja ha estat notificat a totes les parts interessades, que tenen 10 dies per presentar al·legacions".

D'aquesta manera, és de preveure que Cort no podrà executar el seu  pla d'esbucar del polèmic monument fins que no acabi l'estiu.

Cort "respecta" la suspensió temporal

Per part seva, el Consistori palmesà ha enviat un comunicat en el qual assenyala que " esperarà a la resolució del recurs d’alçada per part del Consell per continuar amb la tramitació administrativa del projecte de demolició del monòlit i reordenació de l’espai urbà resultant, de manera que es  respectin les garanties del procediment administratiu".

L’Ajuntament de Palma confia que no sigui necessari esgotar el termini màxim de tres mesos per resoldre el recurs d’alçada: notificar, rebre i resoldre al·legacions, etc. De fet el Consistori, a través de l’àrea de Cultura, Patrimoni i Memòria Històrica va remetre al Consell de Mallorca les seves al·legacions al recurs d’alçada el passat divendres, en les quals recordava que l’Ajuntament de Palma ha actuat dins el marc de les seves competències i va iniciar el procediment una vegada el Consell de Mallorca va denegar la incoació de l’expedient de declaració de BIC o Bé Catalogat del monument de la Feixina.

En no tractar-se ni abans ni ara d’un element protegit, tal i com estableix la doctrina, el Consistori es troba en plena competència per a la reordenació de l’espai urbà. 

EDICIÓ PAPER 27/06/2020

Consultar aquesta edició en PDF