DIADA DE MALLORCA

El Consell celebra la primera Diada de Mallorca del 31D amb una gala al Teatre Principal

La gala ha combinat actuacions artístiques amb un discurs del president del Consell de Menorca, Miquel Ensenyat

Després que l'any passat el Consell de Mallorca aprovàs canviar la data de la Diada de Mallorca per fer-la coincidir el 31 de desembre amb la Festa de l'Estendard, que commemora la conquesta del Rei En Jaume, aquest divendres vespre s'ha celebrat recordar l'efemèride. Ha estat al Teatre Principal de Palma en un format que ha combinat actuacions artístiques amb un parlament del president del Consell, Miquel Ensenyat.

L'acte ha estat un repàs per l'escena artística mallorquina que ha comptat amb les actuacions musicals del quartet Nafas Ensemble, de Jaume Compte i el grup a cappela O Veus. A més, hi han participat les companyies de dansa, circ i acrobàcia Dukto, Atirofijo, Ben Arran, Hotel Iocandi i el Circ Bover. La gala ha estat conduïda per l'actriu Maria Bauçà.

Ensenyat ha tocat temes genèrics com ara la identitat dels mallorquins, el valor de la diada o el finançament autonòmic, però també d'altres de més concrets i relacionats amb el Consell de Mallorca, com ara la memòria històrica o la lluita contra les violències masclistes.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF