Company promet als infermers que el català tornarà a ser un mèrit si qualque dia governa

El PP vol recuperar els criteris de la legislatura de Bauzá per al català a l'administració

El PP tornarà el català a la condició de mèrit en l'accés a un lloc de feina en el Servei de Salut. Així de clar ho ha exposat el president de la formació, Biel Company, en una reunió amb representants del sindicat d'infermeria SATSE, en el marc d'una ronda de contactes amb diferents col·lectius de la societat civil.

Els populars han fet seves les queixes de SATSE, que assegura que la decisió del Govern, que va provocar una crisi entre el PSIB i MÉS, d'elevar el català al nivell de requisit en cas que hi hagi professionals suficients per cobrir les places podria implicar l'exclusió de 3.500 infermers d'un total de 5.000 registrats, a més de diversos centenars de metges i d'altres professionals sanitaris.

En aquest sentit, el president autonòmic dels populars ha reafirmat el compromís del PP d'establir, com a criteri general, el català com a mèrit en l'accés a l'administració pública, incloses les places sanitàries, com a la passada legislatura i només com a requisit en determinats llocs com a docents, personal d'atenció al públic, assessors lingüístics, etc.

Des de SATSE, afirma el comunicat enviat pel PP, acusen el Govern de “pretendre imposar sense negociar” una mesura que, afirmen, “posarà en risc l'adequada cobertura del sistema sanitari”.EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF