Ciència per a tothom al campus de la UIB

Més de 4.300 alumnes de Primària i Secundària participen en experiments i demostracions científiques els dies 5, 6 i 7 a la Universitat

'És avorrida la ciència?' Sovint, aquest pensament s'estén entre els més joves. La Universitat de les Illes Balears, però, ha volgut oferir la visió més divertida de les disciplines científiques: més de 4.300 alumnes de Primària i Secundària participen en els experiments i demostracions científiques que el professorat i estudiants de la UIB duen a terme durant aquest dijous, divendres i dissabte al campus de la Universitat.

La UIB ha organitzat un conjunt d'activitats orientades a tots els nivells educatius. S'hi pot fer química, física, biologia i informàtica, entre moltes d'altres. Un total de 450 estudiants de diversos graus de la UIB fan les demostracions per als més joves. S'hi troben des de trucs de màgia amb rerefons matemàtic, la transformació de llimones en bateries o còctels de colors, fins a com millorar la Wi-Fi amb una paràbola o veure com el so es relaciona amb les flames.

A la inauguració aquest dijous matí hi ha assistit el batle de Palma,  José Hila, el rector de la UIB, Llorenç Huguet i la presidenta del Consell Social, Francesca Mas. De manera paral·lela a les activitats, també s'organitzen diverses exposicions. ' Les dones i la ciència', 'Els primers investigadors de les Illes Balears' o 'La història de la vida: un passeig per l'evolució de la vida a la Terra' són algunes de les temàtiques exposades.

La trobada té lloc a l'estació de metro de la UIB. L'horari d'aquest dijous és de 8.30h fins a les 18.30h i el de dissabte dia 7 de 9.30h a 14.00h.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF