Publicitat
Publicitat

Camps demana que es respecti la presumpció d'innocència davant la querella criminal contra el Govern

La consellera d'Educació es pronuncia al Parlament sobre la denúncia i sobre la Marxa per l'Educació

La consellera d'Educació, Cultura i Universitats, Joana Maria Camps, ha hagut de defensar avui al Parlament l'acció del Govern davant la querella criminal dels pares i mares de Balears contra ella mateixa; el president del Govern, José Ramón Bauzá, i el secretari autonòmic d'Educació, Guillem Estarellas.  

En aquest context, la diputada del PSIB-PSOE Cristina Rita ha lamentat que la posició de la conselleria d'Educació i del Govern ha conduït finalment a la denúncia que ha impulsat la Federació de Menorca i que els acusa de diversos delictes vinculats a l'aplicació i imposició del TIL i als expedients a directors.

La consellera li ha defensat el Govern dient que "no hi ha res pitjor" que judicialitzar la vida política i ha retret a l'oposició que només "cerqui titulars". Alhora, però, ha expressat el respecte de l'Executiu cap a les actuacions judicials i ha demanat al principal partit de l'oposició que respecti el principi de presumpció d'innocència.

Marxa per l'Educació

D'altra banda, la consellera ha defensat avui al Parlament la necessitat "en una democràcia madura de respectar i acatar la voluntat de les urnes", en resposta a una pregunta del PSIB-PSOE sobre la Marxa per l'Educació.

Les urnes recullen amb "el vot secret, sense cap tipus de coacció, la voluntat del poble, no manifestacions enmig del carrer", ha assenyalat la titular d'Educació.

El diputat socialista Lluís Maicas ha retret al Govern que hagi causat en l'educació balear durant els últims tres anys "la més greu convulsió de la democràcia" en imposar el decret del Tractament Integrat de Llengües (TIL) i no procurar "cap acord per tancar el conflicte educatiu".

L'Executiu autonòmic "ni té generositat, ni sentit de l'equitat, ni està a l'altura de les circumstàncies", ha afirmat Maicas, que ha parlat de l'"origen patològic" de la "sinistra persecució" del Govern cap als professors.

"No han fet ni un sol pas per facilitar l'entesa", ha lamentat el diputat socialista. Camps ha respost que aquesta posició contra el professorat "se la inventen" els socialistes perquè "els interessa".

L'aplicació del trilingüisme a les aules, ha sostingut la consellera, té com a únic propòsit que els estudiants coneguin i dominin les dues llengües oficials i l'anglès.


PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 16/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF