"Calma i tranquil·litat" al Govern per la vaga d'estibadors

Els serveis mínims es compleixen i el subministrament de mercaderies no se n'ha vist afectat

Ni el Govern ni l' Autoritat Portuària de Balears (APB) no estan preocupats per la vaga d'estibadors. Així ho han comunicat en la roda de premsa d'aquest dimecres després de la reunió entre les institucions, companyies navilieres, la Federació Empresarial Balear de Transport (FEBM) i l 'Associació Provincial d'Empresaris d'Activitats Marítimes de Balears (APEAM)

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, ha destacat que "hi ha certa calma i tranquil·litat" pel que fa a la vaga, ja que "des de les variables que podem controlar s'ha fet tot el possible" per garantir el subministrament a les Illes. "Les Balears compliran els serveis mínims, mentre les negociacions continuen obertes per poder arribar a bon port". 

Tant Pons com el president de l'APB, Joan Gual, han coindicit a remarcar que tots aquells vehicles que vinguin amb xofer no estaran afectats per la vaga, ja que no necessiten els estibadors per poder treballar. A més, com que  els serveis mínims s'estan complint "al 100%", han afirmat que no caldrà aplicar mesures especials

Joan Gual ha insistit que el port està en condicions i les navilieres estan adaptades a les "necessitats i les demandes" que sorgeixin amb l'inici de la temporada turística. " La vaga dels estibadors és una eventualitat sobrevinguda, és només una reivindicació en l'àmbit corporatiu", ha afegit. 

Totes les parts assistents a la reunió creuen que les negociacions van per bon camí, tot i que encara quedin converses pendents entre patronals i estibadors per acabar d'aclarir les condicions finals. 

D'altra banda, el conseller de Territori ha anunciat que un total de 15 vaixells diaris connectaran les Illes amb el continent per evitar situacions límit i "poder tenir cobertes les demandes". 

EDICIÓ PAPER 18/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF