Publicitat
Publicitat

Bauzá parla de l'economia, les prospeccions i Catalunya a TVE

El president balear diu que ja es pot parlar de "consolidació del canvi" econòmic i confia que el govern d'Espanya valori els informes mediambientals contraris a les prospeccions a les Illes

El president José Ramón Bauzá ha afirmat avui que "hi ha una consolidació del canvi" econòmic a les Balears i ha atribuït aquest efecte a les reformes del seu Govern, en una entrevista a 'Los desayunos de TVE', a La 1. "Estam creant moltes reformes que generen credibilitat i confiança en l'inversor", ha dit Bauzá durant l'espai televisiu. 

"El turisme per si sol, com s'està demostrant en altres comunitats, no és el que permet que Balears liderem la recuperació econòmica d'Espanya", ha apuntat el president.

Bauzá ha citat que al llarg dels darrers 17 mesos l'atur ha baixat a les Illes i que les xifres actuals són com les de 2010, i que durant 11 mesos consecutius a la Comunitat s'ha generat ocupació neta.

Sobre el finançament autonòmic, Bauzá ha reiterat que persegueix "gaudir de les mateixes condicions que qualsevol ciutadà d'Espanya", i ha recordat que per tractar de modificar el model s'està estudiant amb les comunitats de València i Múrcia elaborar una proposta que es traslladarà al Ministeri d'Hisenda.

Pel que fa a les prospeccions petrolíferes, el mandatari balear ha recordat que l'autorització es va donar en l'etapa de govern socialista i que en aquells dies no es va produir cap reacció contrària per part de l'administració autonòmica.

"Nosaltres no tenim opció de plantejar un contenciós administratiu perquè no hi ha termini per presentar-se, no hi ha res que puguem impugnar", ha dit Bauzá, que també ha mostrat la seva oposició al projecte.

Bauzá ha explicat que, després dels informes mediambientals negatius emesos pel Govern balear, "ara del que es tracta és que el govern d'Espanya entengui que aquestes prospeccions no es poden dur a terme".

Quan se li ha demanat pel procés sobiranista a Catalunya, Bauzá ha destacat que "el primer és la lleialtat". "A Artur Mas el van elegir, precisament, perquè Catalunya sortís de la crisi, no perquè Catalunya sortís d'Espanya. S'ha equivocat de porta de sortida", ha assenyalat el president de les Illes.

Bauzá ha afegit respecte d'aquesta qüestió que "del que es tracta ara és de treballar conjuntament. Espanya necessita Catalunya i Catalunya necessita Espanya".


Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF