Bauzá i Antich prenen possessió a Madrid com a senadors autonòmics

A més, ha pres possessió el madrileny Tomás Marc, el primer dirigent de Ciutadans a accedir a un lloc en les Corts Generals

Tretze senadors, onze d'autonòmics i dos d'electes, han pres avui possessió del seu escons, entre els quals els expresidents de Balears José Ramón Bauzá (PP) i Francesc Antich (PSIB-PSOE), que repeteix com a tal.

A més, ha pres possessió el madrileny Tomás Marc, el primer dirigent de Ciutadans a accedir a un lloc en les Corts Generals.

Els nous senadors han promès o jurat acatar la Constitució i després han rebut la felicitació del president de la Cambra Alta, Pío García Escudero, i l'aplaudiment de la resta de parlamentaris.

Tomàs Marc, que ha promès acatar el text constitucional, és un dels set senadors designats per l'Assemblea de Madrid i, al seu costat, han pres possessió els socialistes José Cepeda i Encarnación Moya, així com Ramon Espinar, de Podem, que s'ha assegut a l'hemicicle al costat de la seva companya de partit, Isabel Mora.

Espinar, com ja va fer Mora en la seva presa de possessió, ha utilitzat una fórmula singular per prestar acatament de la Constitució en afirmar: "Sí, promet per posar les institucions al servei de la gent i tornar als ciutadans la capacitat de governar-se a si mateixos".

El nou senador de Podem ha hagut de repetir la seva promesa, després d'haver estat interromput per esbroncades procedents de la bancada popular.

En representació de les Balears, l'expresident José Ramón Buza s'ha sumat al ple, en què repeteix l'excap del Govern balear socialista Francesc Antich, mentre que per Múrcia han pres possessió Severa González, del PP, i Francisco Oñate, del PSOE .

A més han accedit a l'hemicicle les socialistes Josefa Moreno Docón i Carmen Chico Rodríguez com a senadores electes per Albacete i Cadis, respectivament.

El nou senador de Podem ha hagut de repetir la seva promesa en haver estat interromput per esbroncades procedents de la bancada popular.

 

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF