PRIMÀRIES PODEM

Som Bases IB refreda l’acostament a la candidatura de Camargo

La candidatura encapçalada per Cristina Gómez va comunicar que no havien arribat a cap acord en la reunió que van tenir dijous

Som Bases IB i Construïm Podem varen emetre dijous un comunicat conjunt en què semblava que acostaven posicions. Un dia més tard, la candidatura encapçalada per Cristina Gómez en va fer arribar un altre en què matisaven els resultats de la reunió que varen mantenir Gómez i Laura Camargo i els seus equips per intentar apropar posicionaments. “Som Bases IB vol deixar constància que no ha existit cap tipus d’acord i expressa que l’únic mandat és la recepció de peticions i propostes per posteriorment ser traslladades a l’assemblea”, aclarien al comunicat.

En el primer text especificaven que havien arribat a tres punts d’acord pel que fa a “assegurar la màxima independència de la Comissió de Garanties Democràtiques”, establir un document organitzatiu de consens i analitzar les propostes feminista i política, un àmbit en què afirmaven estar “totalment alineades”. En la rectificació, aclarien que només s’hi havia tractat l’aplicació del principi de separació de poders “per a una total independència tant orgànica com financera de la Comissió; i que, pel que fa a la resta, només havien realitzat “una lectura comparativa” entre les propostes de tots dos equips per trobar-hi les diferències i coincidències, per la qual cosa s’havia plantejat l’opció de constituir una comissió per estudiar-ho.

Tot i que varen deixar clar que era massa d’hora per parlar d’una possible confluència i que era necessari fonamentar-ho en “objectius compartits” per arribar a bon port, semblava que hi podia haver principi d’acord, que hauria de ser ratificat per les assembles. Som Bases IB va assegurar que la reunió que es va mantenir dijous només va ser una “recepció de peticions i propostes, que posteriorment seran traslladades a l’assemblea de Som Bases IB”.

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF