Publicitat
Publicitat

El Banc de Sang necessita donacions dels grups O i A negatius

La Fundació fa una crida a la població perquè les reserves per a aquest estiu són "justes"

La Fundació Banc de Sang i Teixtis fa una crida a la població de les Illes per augmentar les donacions de sang, sobretot dels grups O- i A-, ja que a l'estiu les donacions disminueixen, han explicat en un comunicat. "No s'ha d'oblidar que la sang no es pot fabricar i que té data de caducitat", han recordat. 

Les Balears es mantenen amb les "reserves justes" aquest estiu, amb les quals hauran d'afrontar l'habitual descens de donacions en aquestes dates, a més de l'atenció als pacients crònics i un augment de "la població susceptible de necessitar transfusions". La Fundació calcula que unes 3.000 persones necessitaran sang dels diferents components sanguinis durant tot l'estiu. 

Des de la Fundació recorden que els grups O i A negatius només poden rebre sang dels negatius, per la qual cosa és "summament important garantir una reserva de sang Rh negativa suficient" perquè es puguin fer transfusions a aquests pacients quan ho necessitin. Així, qualsevol persona sana d'entre 18 i 65 anys i que pesi més de 50 kg pot anar a donar sang. Durant els mesos d'agost i setembre, la Fundació ha programat més de 150 campanyes arreu de les Illes per poder anar a donar-ne. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF