Alemanya i Palma s'alien per eliminar el "turisme de gatera"

El Consolat i l'Ajuntament s'han reunit per començar una col·laboració institucional

L'Ajuntament de Palma i el Consolat d'Alemanya han apostat aquest dimecres per constituir un front comú per erradicar el "turisme de gatera" a la Platja de Palma, "molt negatiu" per a Ciutat com a destinació turística. 

El batle de Palma, Antoni Noguera, s'ha reunit amb la cònsol de la República Federal d'Alemanya a Mallorca,  Sabine Karola Lammers, i ha subratllat el "consens important" existent dels sectors econòmics i socials, a més del veí, per "erradicar i minimitzar" aquest tipus de turisme, "que és minoritari" segons Noguera i que "no és benvingut a Palma". 

D'altra banda, ha assenyalat que "Palma i la Platja de Palma són terra d'acollida i la col·laboració és obligatòria i una passa més per solucionar un dels problemes que tenim a la ciutat, el d'un turisme que volem erradicar", i que hi ha "tolerància zero amb conductes racistes i nazis", en referència a l'agressió per part d'un grup d'alemanys d'extrema dreta a un bar de la zona. 

La reunió d'aquest dimecres ha servit per començar una col·laboració institucional que ha d'implicar la promoció, tant per part de Cort com del Consolat, de campanyes de civisme i informació sobre la normativa de la Platja de Palma als mitjans illencs i alemanys. "És un tema de corresponsabilitat", ha apuntat Noguera, que creu que l'Ajuntament, el sector de l'oci i el país de residència dels turistes han de treballar conjuntament. 

EDICIÓ PAPER 30/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF