Publicitat
Publicitat

Aspanob Menorca demana a les institucions de les Balears que paguin les ajudes

L'entitat lamenta que el Govern i els consells de Menorca, Mallorca i Eivissa encara no hagin fet front a les subvencions relatives a 2016

Quan falta un mes per deixar enrere l'any 2016, només el Consell de Formentera està al dia en el pagament d'ajudes econòmiques a  Aspanob. Així ho ha denunciat aquest dijous la responsable de l'Associació que agrupa les famílies afectades per càncer d'infants a Menorca. Joana Torres lamenta una decisió que "ens genera greus maldecaps en els nostres comptes, perquè s'ha de donar servei a tots els afectats i no podem estar així cada any". Torres explica que "en aquests moments tan sols Formentera ha complert. El Consell de Menorca, el de Mallorca, Eivissa i el Govern balear no han pagat encara les subvencions d'enguany".

En el cas del Consell de Menorca, Torres comenta que "l'assignació que esperam és similar a la de l'any passat, és a dir uns 24.000 euros. L'ajut relatiu a 2015 no es va ingressar fins aquest mes d'agost". Amb aquest panorama, des d'Aspanob fan una crida a la "responsabilitat institucional", i reivindiquen més atenció per part de les institucions públiques.

Però la responsable de l'entitat a l'illa també denuncia falta de recursos per combatre la malaltia a les Balears. De fet, Joana Torres diu que "no entenc la inversió de 960.000 euros que ha anunciat el Govern. És una partida insuficient i no respon a les necessitats de les famílies afectades. Igual que les habitacions a Son Espases. No estam d'acord a haver d'anar-hi. No és la millor ubicació. Cal una residència".

Finalment, Aspanob Menorca posa en dubte el funcionament del servei de radioteràpia a l'illa. Per Torres, "si aquest servei és similar al que s'està donant a Can Misses, no resoldrà gaire cosa. S'han invertit molts diners en aquesta iniciativa, però tenim la sensació que no s'han pres les decisions correctes".

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF