Tomeu Perelló: "Intent llegir poques notícies sobre el coronavirus a les Illes per no passar tanta pena"

Aquest jove mallorquí se'n va anar a viure a Malta ara fa tres anys per emprendre una aventura futbolística

Toni Crespí
3 min
Tomeu Perelló abans de fer un entrenament.

PalmaTomeu Perelló (Palma, 1992) fa tres anys que va partir a viure a Malta per fer allò que més l'apassiona, jugar a futbol. Aquest jove mallorquí assegura que ha trobat la felicitat a l'illa, on ha conegut la seva actual parella i d'on, de moment, no té pensat moure's. Reconeix que viu amb preocupació la situació que ha generat la crisi del coronavirus a Espanya i, en particular, a les Balears.

Com i quan us va sorgir l'opció d'anar a viure a Malta?

Vaig tenir l'oportunitat de venir a jugar a futbol l'any 2017. Un amic em va telefonar i em va demanar si m'agradaria emprendre una aventura a Malta, i des del primer moment no ho vaig dubtar.

A quina zona viviu actualment?

Fa tres anys que som a Gozo, una illa més petita que Formentera que pertany a Malta. Actualment visc al poble de Gharb, però aviat la meva parella i jo ens traslladarem a Sannat, un altre municipi que és més a prop del centre.

Què us va dir la vostra família quan vàreu decidir emprendre aquesta aventura?

Va ser molt important tenir el seu suport. Varen estar molt contents i sempre han valorat la valentia que vaig tenir pel fet de partir sense saber gaire bé on anava i què hi trobaria.

Us he de demanar pel tema que copa tota l'actualitat informativa. Com es viu a Malta la situació del coronavirus?

La veritat és que ha afectat tot el país. Aquí, com a les Balears, vivim del turisme i tot fa pensar que aquest estiu les visites baixaran de manera considerable. He de dir que es varen prendre mesures tot d'una que es va conèixer la perillositat del virus i, com passa a Espanya, aquí també resten tancats tots els restaurants i centres comercials, amb l'excepció que, de moment, no posen multes per sortir al carrer sense justificació. No obstant això, la població és molt conscient de la situació i pràcticament ningú surt de casa seva si no és per motius estrictament necessaris. De moment, a la zona on residesc només hi ha hagut un cas de contagi.

I, per altra banda, com viviu des de la llunyania l'estat d'alarma que s'ha implantat a Espanya i a les Balears a causa de l'epidèmia?

Mai no pensava que això podria estar passant en la realitat. Estic molt en contacte amb la meva família i amics per veure com va evolucionant, perquè, encara que estigui enfora de casa, estim la meva illa. Reconec que em preocupa la situació. Intent llegir poques notícies sobre l'evolució del coronavirus a les Illes per no passar tanta pena.

Què us conta del confinament la vostra família?

Em diuen que ho duen bé. El meu pare continua fent feina des de casa i la meva mare ha deixat de fer-ne aquesta setmana. Estan molt units i estic ben segur que superaran aquests moments amb molt d'optimisme.

Tornant a la vostra vida a Malta, com és el vostre dia a dia?

A Malta només som futbolistes professionals els jugadors estrangers. Els matins que no tenim entrenament faig feina com a repartidor de paquets. El meu dia a dia més comú seria una cosa com ara entrenament, feina i passar temps amb la meva parella i la seva filla de cinc anys.

Tomeu Perelló durant un partit a Malta.

Què és el que més us agrada del país?

Des que vaig arribar sempre han tingut molt de respecte i molt d'afecte cap a mi. La gent d'aquí és molt propera i sempre intenta ajudar-te per fer-te la vida més fàcil. Un altre aspecte a tenir en compte és la tranquil·litat que hi ha a l'illa. Jo pensava que allò que em contaven els meus padrins de deixar les portes de les cases obertes ja no existia a cap lloc del món, i aquí he comprovat que m'equivocava.

I el que menys?

L'únic que no m'agrada és que quan he de venir de vacances a Mallorca no tenc vol directe.

On us veis d'aquí a uns anys?

Sincerament, no em veig tornant a Mallorca en un termini curt de temps. En primer lloc, perquè la meva parella té una nina de cinc anys i no volem separar-la del seu pare i amics. En un futur no descart tornar, però en aquests moments només em veig a Mallorca per estar-hi de vacances.

stats