Microsites 09/03/2020

Pau Parets: "Molta gent ens agraeix que siguem aquí, excepte la policia"

Durant cinc anys ha estat practicant i ara és un expert dels malabars; amb ells ha aconseguit viure, viatjar pel món i alegrar el carrer

Maria Fuster
2 min
Pau Parets, malabarista

PalmaPau Parets té 32 anys i és un jove de Marratxí que va aprendre a fer malabars amb diferents persones, fins que s'hi va enganxar i amb una companya va començar a entrenar sense aturar durant cinc anys. Actualment n'és un expert que podeu trobar als semàfors.

Pau Parets fent malabars al semàfor

Per què feis malabars al semàfor?

És una manera de practicar, d'alegrar la gent i de guanyar un poc de diners i fer un poc més feliç el carrer. Al final, molta gent ens agraeix que siguem aquí, excepte la policia.

Quants dies ho feis?

En funció del temps que fa, varia; però si hi ha unes bones condicions, tres o quatre dies a la setmana venc al semàfor.

Quant de temps hi estau?

Un parell d'hores, màxim tres al dia, perquè sembla que no, però és cansat estar aquí davant de tota la gent, l'asfalt, el sol, el fum. No és tan fantàstic com sembla. Aquests dies ha fet vent i això ho complica i no pots estar-hi gaire temps.

Feis malabars a altres bandes?

També surten animacions d'aniversari, jo no en faig gaires, però és una bona sortida.

I us dedicau a altres activitats?

Vaig estudiar Belles Arts i tenc el màster per fer feina de professorat. És una cosa que puc activar el dia que vulgui tenir una vida més assentada, perquè això et dona molta llibertat, perquè pots fer feina on tu vulguis i no és fàcil trobar una cosa així.

Heu viatjat fent malabars?

Sí, hem recorregut diferents països d'Europa: França, Itàlia, Alemanya, Suïssa. També per Sud-amèrica i Àsia. Hi ha molta gent que viatja així. No cal que sigui en un semàfor, pot ser en un restaurant a canvi del menjar o en un hostal a canvi d'una habitació. Al final és intercanvi. Aquí et donen una moneda i en altres bandes et donen una altra cosa.

Interaccionau amb la gent al semàfor?

Hi ha qui et diu que t'ha vist altres vegades, també qui et dona una targeta o t'ofereixen feina. Molta gent t'intenta ajudar a la seva manera perquè no veuen bé que estiguis aquí.

I us dona prou per viure?

Si fas les teves hores com qualsevol altra feina, et dona per viure.

I la policia?

És prou permissiva. Si hi son, m'atur perquè no els agrada; esper. Ells fan com que no et veuen, excepte alguns que et diuen que et denunciaran la pròxima vegada. Sé de gent que ha tingut problemes, però ens han de deixat treballar. Hi ha molta gent que si no té això, es podria ficar en problemes.

Com veis l'associació de professionals del circ?

No m'hi he ficat per veure com funciona, tot i que a mi no m'interessa gaire ficar-me amb les associacions, però té un punt elitista, segons m'han dit. Però està bé que hi sigui a Mallorca. Sé que volen fer un centre a la Soledat i crec que pot estar bé perquè és una eina molt útil per fer feina amb els joves. Encara que de malabars en pot fer tothom. No has de ser un nin, ni ser hàbil.

stats