Catalina Pascual: "Els animals són molt agraïts, mai t'abandonarien; estar amb tu és la seva gran felicitat"

La perruquera canina ha obert el seu negoci aquest 2020 marcat per la pandèmia i lluita per continuar vetlant pel benestar animal

J. Genovard
4 min
Catalina Pascual: "Els animals són molt agraïts, ells mai t'abandonarien, estar amb tu és la seva gran felicitat"

PalmaCatalina Aina Pascual Julià va complir el seu gran somni el mes de gener: la jove de 25 anys va obrir la seva perruqueria canina després de quatre anys fent feina per a diferents empreses. La llibertat de ser la seva pròpia cap i l'amor que té pels animals, i pels cans en concret, han convertit la feina de la jove arianyera en una passió i una il·lusió sense límits. En un any marcat per la pandèmia i la crisi econòmica, Catalina Pascual continua lluitant per fer-se un lloc en el mercat amb les idees molt clares i l'únic objectiu de no abandonar el seu gran somni.

Quan vau decidir iniciar la vostra carrera en solitari? Us va costar molt prendre la decisió d'abandonar la tranquil·litat de fer feina per a un tercer i llançar-vos a l'emprenedoria?

Feia quatre anys que feia feina per a diferents empreses, però obrir el meu negoci sempre havia estat el meu somni. La meva feina requereix molta creativitat, però sobretot vocació, i ser la meva pròpia cap em permet poder triar i poder tenir el meu estil i la meva manera de fer feina. A més, tenir el meu propi negoci em dona l'opció de no agafar feines que jo crec que no són bones per a l'animal. Sempre mir pel benestar animal, cosa que no podia fer quan feia feina per a altres persones. El procés d'emprenedoria no va ser fàcil, ni curt, però finalment el mes de gener vaig trobar un local que s'adaptava al pressupost que havia plantejat i vaig llançar-me.

Dos mesos després d'obrir, arriba la pandèmia. Us vau sentir desprotegida?

Al principi estava molt preocupada, acabava de començar, encara no havia pràcticament entrat al món empresarial i no sabia què passaria. La meva gran sort ha estat trobar uns propietaris del local que m'han perdonat el lloguer dels dos mesos que vaig haver de tancar. Aquesta ajuda em va donar molta tranquil·litat i calma.

Heu rebut alguna ajuda per pal·liar els efectes del coronavirus?

Sí, vaig rebre l'ajuda de la prestació extraordinària per suspensió de l'activitat durant l'estat d'alarma

En algun moment us heu plantejat abandonar el projecte davant la situació actual?

No, mai m'ho he plantejat. Tenia molt clar que era el meu somni, i ara que l'he aconseguit no el deixaré partir així com així. A més, per sort, el meu sector no s'ha vist molt afectat per la pandèmia. Els clients continuen venint i, més o manco, la cartera de clients és la mateixa.

Feis feina i passau el dia a dia envoltada d'animals. Què destacaríeu dels animals? Quina és la seva característica que més us agrada?

El que més en destacaria és com són d'agraïts quan els faig les necessitats higièniques importants; les ungles massa llargues els fan mal quan caminen, els nusos al pèl els estiren la pell... Moltes vegades, per desconeixement, la gent no sap que els afecta al seu dia a dia. Quan se senten alliberats i nets, és quan veuen que venir a la perruqueria és tot un bé per a ells. És el que més m'impressiona del meu dia a dia, el vincle que cream uns amb els altres en totes aquestes sessions.

En temps de pandèmia, molta gent està tota sola. Quin paper creieu que juguen els animals en temps d'aïllament social i confinament?

Per a mi un ca és un membre més de la família. Sona molt tòpic, però és així. Ells estan amb tu en les situacions bones i en les dolentes, mai t'abandonaran; per a ells tu ets tot el que els provoca la felicitat. Veure el que això ens aporta, de quina manera poden arribar a curar depressions i atacs d’ansietat, em pareix impressionant i per això crec que la seva funció és importantíssima sobretot per a persones que estan o se senten soles.

Quin és el vostre gran somni empresarial?

Crec que encara no me l'he arribat a planejar ben bé, però m'agradaria continuar creixent, poder arribar a tenir un equip i continuar fent el que més m'agrada durant molts d'anys més i amb les millors condicions possibles tant per a ells com per a mi.

Creis que els joves emprenedors estau desprotegits davant la crisi econòmica?

Crec que una persona que fa anys que tenia un negoci, ho ha tingut més fàcil que jo, per exemple, que vaig obrir-lo per gener. Quan vaig decidir obrir, em varen dir que donaven ajudes per a nous autònoms, però enguany no s'han donat per la crisi sanitària. Crec que enguany ha estat un any difícil per a l'emprenedoria.

Què demanau al 2021 en l'àmbit personal? I professional?

Continuar amb la mateixa il·lusió i alegria que quan vaig obrir per poder fer el que més m'agrada. I continuar educant i conscienciant els meus clients de la necessitat bàsica que és la perruqueria canina.

Què oferiu als vostres clients que no poden trobar a altres llocs? Per què la vostra perruqueria canina és diferent?

Molta gent que em coneix sap que, per mi, la meva vida és en Barrufet, el meu ca, i que quan venen a la meva perruqueria reben el tracte que a mi m'agradaria que rebés en Barrufet a qualsevol lloc. Per tant, crec totalment en una perruqueria en positiu i sense estrès. El temps el marquen ells, depenent del caràcter i les necessitats que tingui cada ca. M'adapt totalment a la vida de cada un, demanant les seves particularitats als propietaris i arribant a un acord personalitzat en cada cas.

stats