Avui coneixem

“Al 80% de les discoteques de Mallorca sona el mateix”

Avui coneixem el propietari del Club Mutante, David Valle

2 min
David Valle és el propietari del Club Mutante

PalmaEls quinze anys que fa que es dedica a l’oci nocturn demostren que el camí pel qual va apostar des d’un principi és rendible i té futur. David Valle és gestor –va estudiar Empresarials i Economia–, però es dedica, sobretot, a dur el Club Mutante de Palma. Ell n’és el propietari i s’ocupa a fons de tenir l’oferta més alternativa i local de Ciutat, en comparació amb la majoria de les discoteques, on lamenta que predomina la música comercial. Tot i que els seus orígens se situen a Segòvia, i que es va formar a Madrid, la trajectòria de Valle li ha permès conèixer l’escena musical emergent i, així, estar al dia dels artistes i grups que acaben de sortir per dur-los al club.

Mutant. És nom i descripció alhora del que passa al local que regenta Valle al carrer Son Catlaret, número 2, a la zona de Gomila. “És un concepte i una proposta que muta, en el sentit que tenen cabuda tots els gèneres musicals, sempre que tenguin alguna cosa interessant a oferir. Fugim de convencionalisme, de música comercial, i cercam sorprendre”, declara la ment pensant darrere aquest club, qui defensa que “hauria d’existir un espai així a totes les ciutats del món”. Valle lamenta que “al 80% de les discoteques de Mallorca sona el mateix, o música comercial o electrònica, per agradar a tanta gent com es pugui”.

Alternatiu i local, així es pot resumir el mantra que guia tot el que fa Valle i que, alhora, reconeix que li posa difícil la feina. “A molts concerts de bandes poc conegudes és normal que sigui complicat fer que vingui gent”, admet, i per això “sempre hem d’estar innovant, pendents de tot el que va sortint”. A més, afegeix que els festivals tampoc no ho posen fàcil, perquè “duen bandes emergents”, la qual cosa fa pujar els caixets i “que no els puguis pagar”. Davant això, la seva aposta és que el públic confiï en el seu criteri i consolidar-se com “un nínxol de cultiu, un lloc on la gent pugui experimentar i desenvolupar la seva feina”, principalment adreçat a grups locals, que és el que més els arriba. Aquestes premisses fan que Mutante “no sigui una sala enfocada al turisme”, apunta Valle, qui opina que “els turistes que arriben a Mallorca no tenen aquesta sensibilitat cap a la música, sobretot perquè tenen els seus propis guetos, on els posen el que demanen”.

Segòvia i Madrid són les dues ciutats que també ajuden a conèixer de més a prop David Valle. Segovià de naixement, es va formar a Madrid. Allà mateix, però, va prendre un camí diferent del que havia estudiat, que estava purament enfocat en l’economia i els negocis. “Sempre he estat vinculat a l’oci nocturn i a l’hostaleria. A Segòvia ja havia muntat esdeveniments i a Madrid vaig fer feina en un segell discogràfic, Subterfuge. Quan vaig arribar a Palma, vaig muntar un bar, el Jarana, i després, el Maraca Club, que duia tot sol”, recorda.

Gestor. A banda de dur el Club Mutante, Valle també té la Gestoria Valle, al carrer del Camp Redó, número 8. “Vaig estudiar empreses i després econòmiques. No sé si té molt a veure amb el que faig, però d’alguna manera m’haurà ajudat”, explica rient. “També som gestor administratiu. No tenc temps per avorrir-me”, conclou.

stats