Agenda Música 22/02/2019

14 activitats culturals per gaudir aquest cap de setmana

Sebastià Alzamora al teatre amb 'La Malcontenta' i altres espectacles i concerts

Ara Balears
6 min
James Rhodes, que no va permetre fotos durant el concert, durant l'assaig a Sant Feliu

‘La Malcontenta’

Sebastià Alzamora al teatre

La Malcontenta, la novel·la de l’escriptor Sebastià Alzamora, arriba al teatre amb l’adaptació del periodista Rafel Gallego i la direcció de José Martret. El personatge d’Antònia Suau, la Malcontenta, serà interpretat per l’actriu Agnès Llobet, que narrarà en primera persona la seva història directament al públic, cercant-ne els ulls i la complicitat. “Els llibres tenen sentit quan arriben a les altres persones, per això em fa moltíssima il·lusió que la meva obra es converteixi en una representació teatral com aquesta”, manifesta Alzamora. “A La Malcontenta, la llum i la foscor lluiten contínuament per imposar-se una sobre l’altra, el seu viatge emocional és un viatge tenyit d’amor i de dolor”, explica el director.

Teatre Principal de Santanyí (carrer del Bisbe Verger, 38). Dissabte, 23 de febrer, a les 20.30 h i diumenge 24 a les 19 h. 10 euros.

Helevorn

‘Aamamata’

Després de quatre anys la banda mallorquina Helevorn, una de les més internacionals de l’illa, presentarà el seu nou disc en companyia dels danesos Saturnus, que per primera vegada visiten Mallorca, i els illencs d’Aeolian.

Es Gremi (carrer del Gremi de Porgadors, 16. Polígon de Son Castelló. Palma). Dissabte, 23 de febrer, a les 21 h. 20 euros.

Seb and The Rhaa Dicks i NH3

‘A cop de vermut’

Concert de Seb, un personatge arribat de França amb un espectacle monobanda molt curiós. Tot seguit, NH3, del barri del Fortí, punxarà vinils ‘des-variats’. Per finalitzar hi haurà vermut i tapes veganes.

Casal Popular Voltor Negre (carrer d’Eivissa, 10. Palma). Dissabte, 23 de febrer, d’11 a 15 hores. Gratuït.

Sacro concert

Perikás Jazz Band

En el marc del XVI Festival de Música Miquel Tortell de Muro, actuarà la Perikás Jazz Band, que interpretarà música clàssica en versió jazzística. El trio està compost per Miguel Àngel Perikas (piano), Armando Lorente (bateria) i Alain Martins (baix), tres dels més destacats talents del gènere a l’illa.

Teatre Municipal de Muro (c/ de Joan Carles I, 27). Diumenge, 24 de febrer, a les 19.30 hores. Gratuït.

James Rhodes

Festival de Música Clàssica d’Hivern

El popular pianista arriba a Mallorca per executar un programa molt interessant amb les següents obres: Sonata en Re m Op28 ‘Pastoral’ de Beethoven, el Scherzo núm.2 en Si b m Op. 31 i Nocturna en Do m Op48/1 de Chopin i la Tocata, Adagio i Fuga en Do M BWV564 de Bach (arreglo de Busoni). El músic interpreta els compositors clàssics més grans, però també mostra la història de la seva vida i com la música l’ha ajudat a superar els nombrosos obstacles que s’ha anat trobant pel camí.

Palau de Congressos (carrer de Felicià Fuster, 2. Palma). Dissabte, 23 de febrer, a les 19 h. A partir de 28 euros.

David Antigüedad

Joventuts Musicals de Palma

Recital de guitarra organitzat per aquesta associació a càrrec del primer Premi del Concurs de Joves Intèrprets de Joventuts Musicals d’Espanya de 2016, el guitarrista professional David Antigüedad. S’interpretaran obres de Britten, Bach i Sor.

Convent de Santa Clara (c/ de Can Fonollar, 2. Palma). Dilluns 25 de febrer a les 20 h. 10 euros.

‘Closques’

Aina Jagla

Una obra de teatre que parla d’arbres genealògics, patrons de supervivència i camuflatges imposats. La història de tres dones que qüestiona el temps que vivim, el camí que hem pres i els comportaments que ens fan tan humans. És també un experiment, una peça de creació que només vol ser escoltada per parlar de les coses que ens lleven la son. La creadora Aina Jagla és membre de la companyia teatral Trapo y Mocho i actualment interpreta el paper de Marina a la sèrie televisiva d’IB3 Treufoc.

Teatre Sans (c/ de Can Sanç, 5. Palma). Dissabte, 23 de febrer, a les 19 h. 10 euros.

‘Transbord’

X Mostra de Teatre d’Hivern

Un ampli recorregut per la identitat de gènere, una qüestió que passa de ser individual per convertir-se en un dels grans reptes de les societats occidentals. La transició de gènere d’un jove es converteix en un gran laberint personal i també burocràtic. Aquesta obra, amb un text de Sebastià Portell, fou finalista del IV Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears.

Casa de Cultura (plaça de la Font de Santa Margalida, 3. Felanitx). Dissabte, 23 de febrer, a les 21 hores. 7 euros.

‘Set maneres de ser Hamlet’

Josep Pere Peyró

Una manera divertida i intel·ligent d’interpretar Shakespeare en un exercici de voyeurisme actoral: entrau a la cuina de l’actor per veure com es prepara per interpretar un Hamlet clàssic, un Hamlet canalla, el Hamlet de telenovel·la, l’absurd, com l’interpretaria Marlon Brando format a l’Actors Studio o com ho faria un actor que odia Shakespeare i adora García Lorca, i així fins a set escenes per representar un personatge que no sap si ser o no ser, si morir o dormir, si actuar o restar immòbil, en un joc de variacions que trastoca, irreverent, la tragèdia en comèdia.

Teatre de Lloseta (carrer del Pou Nou, 1). Dissabte, 23 de febrer, a les 20 hores. 10 euros.

‘El preu’

Sílvia Munt

Dos germans es retroben a les golfes de la casa familiar després de setze anys sense parlar-se. Ben aviat, la casa ha de ser enderrocada i, en Víctor, un humil policia a punt de retirar-se, i la seva dona Esther convoquen el germà gran, en Walter, cirurgià d’èxit, a una trobada amb el taxador per decidir el preu dels vells mobles familiars. Són a les golfes, examinant els objectes dipositats sota una capa de pols, però aquestes velles andròmines no són l’única cosa que hi ha a la casa: també hi ha una pila de records, fantasmes que faran pensar els protagonistes com podrien haver estat les coses si, en cert moment, haguessin pres unes altres decisions.

Teatre de Manacor (passeig del Ferrocarril, s/n). Dissabte 23 a les 19.30 h i diumenge 24 a les 18 h. Entrada: 24 euros.

‘Nunca os olvidaremos’

Dani Mateo, Raúl Cimas i J. J. Vaquero

S’ajunten al mateix escenari i sota el mateix sostre aquests tres grans actors de la comèdia espanyola. Dani Mateo, Raúl Cimas i J. J. Vaquer. Tres personalitats molt diferents, tres formes de no parar de riure, tres punts de vista. Dani Mateo és el presentador de Yu, no te pierdas nada a Los 40 Principales. Així mateix, és col·laborador d’El Intermedio i una referència humorística a l’Estat. Raúl Cimas és guionista i actor de La hora chanante, Muchachada Nui i Museu Coconut. A més, té una dilatada trajectòria com a il·lustrador i com a creador de peces audiovisuals com Cinema low cost, Ciudadano Juncar i Desmontando a Dani Martín. Finalment, J. J. Vaquer és guionista i col·laborador d’El Hormiguero, Los Goya i de No es un sábado cualquiera de TVE. També és col·laborador, al costat de Raúl Cimas, de Cero en Historia.

Teatre Principal (costa Deia, 40. Maó). Dissabte 23 a les 20 h. A partir de 18 euros.

Trui Teatre (camí de Son Rapinya, 29. Palma). Diumenge, 24 de febrer, a les 19 h. 24 euros.

‘Madame Marie’

La Fornal d’Espectacles

L’obra d’Antoni Tugores i Joan Gomila recrea els mesos de presó preventiva que va patir Maria Altamir, la madona d’una casa dedicada a la prostitució. Dirigida per Frederic Roda, interpretada per Bàrbara Nicolau, Joana Maria Sureda, Pedro Mas, Salvador Miralles i Joan Gomila.

Teatre La Unió (avinguda del Tren, 1-3. Son Servera). Diumenge. 24 de febrer. a les 19 hores. 10 euros.

‘Veus que no passaran a la història’

Bernat Gran

Les veus del canonge Jaume Cabrer, l’esportista Clara Casals, madò Catalina Gomila, el fuster Joan Mairata, la vedet Vivian Caoba i el restaurador Pep Socies són el fil conductor i l’excusa per mostrar com evoluciona i es transforma la llengua i els seus usos a través de persones reals que pertanyen a diferents àmbits i generacions. Sis propostes escèniques que combinen veu, música, cos i moviment.

Casa de Cultura de Santa Margalida (passeig del Pouàs, 23). Dissabte, 23 de febrer, a les 20 h. 5 euros.

Dia del record de les víctimes de la Guerra Civil i el franquisme

Memòria democràtica

Inauguració de l’Arbre de la Memòria al cementeri de Palma per indicar on hi ha la fossa comuna més gran de les Illes Balears. L’escultura Arbre de la Memòria, que té cinc branques per fer visibles les cinc illes, és una cessió de l’artista Sebastiano Rossi, que ja ha senyalitzat d’aquesta manera la fossa de Formentera. La inauguració es farà després del ja tradicional acte de record al Mur de la Memòria, el mateix diumenge 24 a les 12 h. La dramaturga eivissenca Carme Planells farà la lectura del manifest. Durant la legislatura de la socialista Aina Calvo, l’Ajuntament de Palma va permetre revisar l’ossera del cementeri i es va determinar que l’exhumació era impossible.

Cementeri de Palma (camí de Jesús, 2). Diumenge 24 de febrer a partir de les 12 hores. Assistència oberta.

stats